Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

S-a dat drumul la programările pentru vaccin: mii de locuri libere la Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie

S-a dat drumul la programările pentru vaccin: mii de locuri libere la Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie

4.734 de locuri libere pentru vaccinare sunt disponibile miercuri, pe platforma de programare, în noile centre ce vor fi deschise în județul Sibiu: cele două fluxuri noi de la Redal Expo, la mall-ul din Șelimbăr și la Cisnădie. Programările se pot face începând cu 15 februarie și până în 6 martie. Programarea este deschisă celor eligibili pentru etapa a II-a: persoanele la risc și din domenii esențiale.

Citește și Peste 1.500 de locuri mai sunt încă disponibile în județul Sibiu pentru vaccinarea cu AstraZeneca

La ora redactării materialului, cele mai multe locuri disponibile, 2.343, sunt la Redal Expo, unde s-au pus în funcțiune două noi puncte de vaccinare. 120 de locuri sunt disponibile în fiecare zi, în perioada amintită.

1.194 de locuri libere sunt la mall-ul din Șelimbăr, pentru aceeași perioadă, aici fiind disponibile câte 60 de locuri pe zi.

Centrul de vaccinare de la Casa de Cultură din Cisnadie  are 1.197 de locuri libere, cu o capacitate tot de 60 de locuri pe zi. 

Autoritățile centrale anunță că astăzi, 10 februarie, de la 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. În cele 180 de cabinete din toată țara sunt disponibile 10.800 de sloturi/zi.

"Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie", se arată în comunicatul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

Ca element de noutate, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Instituția Prefectului Sibiu anunța marți punerea în funcțiune a patru noi fluxuri de vaccinare, în trei centre: două noi fluxuri la Sibiu, în centrul de vaccinare existent deja - Redal Expo, unul la Shopping City Șelimbăr, iar al patrulea la Cisnădie, la Casa de Cultură.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt aceleași, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25.

Centrele noi de vaccinare din județul Sibiu

-        CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C2 - CENTRUL REDAL EXPO (Mun. Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4) –  2 fluxuri de vaccinare;

-        CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C14 - CASA DE CULTURĂ (Cisnădie, str. Sibiului, nr. 1) – 1 flux de vaccinare;

-        CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C17 - Shopping City Șelimbăr (Șelimbăr, Şos. Sibiului nr. 5) – 1 flux de vaccinare.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9767

Comentarii

7 comentarii

Paul B

Acum 3 ani

Vede cineva locurile libere ? Pentru contul unui pensionar peste 65 de ani totul apare cu 0, nu mai inteleg nimic .
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 3 ani

AstraZeneca se administreaza deocamdata doar celor sub 55 ani , bolnavi cronici sau angajati esentiali. S-ar putea , dupa ultimele indicatii venite de la OMS , sa se administreze si celor peste 55 ani.
Raspunde

Laura Radac

Acum 3 ani

Exista locuri libere doar pentru vaccinul Astra Zeneca, deci doar pentru persoanele intre 18-55 ani, cu afectiuni cronice.
Raspunde

Murgu Marian

Acum 3 ani

Persoanelor peste 55 de ani nu li se administrează vaccinul Astra Zeneca. Din aceasta cauza numărul locurilor afișat este zero.
Raspunde

Andrei A

Acum 3 ani

Așa se întâmplă când citiți printre rânduri. Vaccinul e doar pentru grupa 18-55 ani, la cei peste 55 de ani apar 0 locuri. La restul din testele efectuate nu prea avut efect, e adevărat că au fost și foarte puține persoane în grupa de peste 55+ dar majoritatea nu au dezvoltat anticorpi
Raspunde

Andrei A

Acum 3 ani

Probabil o sa rămână multe locuri libere, că e vaccinul produs de AstraZeneca cu Oxford, care este in proporție de 99,9% identic cu mult blamatul Sputnik. Adică virus modificat genetic, eficienta mai mica+ ineficiența la noile tulpini. Deci o mare parte vor spune pas + că dacă aveți peste 55 de ani nu vă puteți vaccina. Așa că așteptăm locuri la Pfizer sau Moderna :))
Raspunde

Violeta Deac

Acum 3 ani

Vacin
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus