Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-15°C

Actualizare: Învățătoare testată pozitiv a aflat rezultatul în vacanță

Actualizare: Învățătoare testată pozitiv a aflat rezultatul în vacanță

Actualizare: Potrivit ultimelor informații primite de la reprezentanții IȘJ Sibiu, învățătoare nu se afla la școală în momentul în care a fost testată pozitiv cu un test rapid și nu a intrat în contact cu elevii ei, care au rămas în on line din momentul în care a fost anunțat rezultatul primei testări. Miercuri, 10 februarie a venit și confirmarea testării PCR, drept urmare, chiar dacă localitatea Cârțișoara se află în scenariul verde, iar școala este deschisă, elevii învățătoarei confirmate cu COVID-19 vor continua să învețe on line. 

Ilena Băluț este învățătoarea de la Școala „Badea Cîrțan”, din Cârțișoara a explicat pentru Turnul Sfatului cum s-au petrecut lucrurile. Aceasta spune că nu a ajuns la școală și nu a intrat în contact cu elevii ei. 

„Săptămâna trecută mi-am făcut testul pentru că am văzut că sunt răcită și pentru că știam că luni trebuie să merg la școală eu nu am vrut să mă duc bolnavă. Acesta este motivul pentru care mi-am făcut testul rapid. Testul a fost pozitiv, mi-am anunțat medicul de familie, iar duminică au venit cei de la DSP și mi-au făcut analizele. Eu sunt două săptămâni în carantină de duminică, deși eu n-am mai ieșit din casă de la primul test. Cei de la școală nu au nicio legătură. Eu aș fi putut să-mi iau concediu, dar nu am vrut să las copiii. Voi continua cu ei în on line, deși așteptam cu nerăbdare redeschiderea școlilor și eu, dar mai ales ei. Vă dați seama cum sunt acum. Ai mei sunt de clasă pregătitoare și abia așteptau să ne revedem, dar nu avem ce face. Mai așteptăm două săptămâni”, a explicat Ileana Băluț.

Șrire inițială: Aproape de finalul primei săptămâni de școală județul Sibiu are un singur caz de Covid-19 confirmat într-o școală din Cârțișoara. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, este vorba de o învățătoare a Școlii „Badea Cîrțan” din localitate.

Măsura luată de autorități a fost închiderea clasei, copiii urmând să-și continue cursurile on line. Totodată, reprezentanții inspectoratului anunță că mâine, 12 februarie, se va întocmi situația cu scenariile în care se află localitățile din Sibiu pentru a se ști cum vor merge elevii de săptămâna viitoare la școală. 

În raportul celor de la inspectorat mai apar șapte dascăli și un angajat care face parte din personalul nedidactic care au fost testați pozitiv de la redeschiderea școlii, însă, predau de acasă, în forma de învățământ on line.   

Cel de-al doilea semestru a început luni, 8 februarie. Potrivit ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, elevii merg la școală în funcție de scenariul localității în care se află unitatea de învățământ. 

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus