Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

ACTUALIZARE Niciun loc disponibil la vaccinarea cu AstraZeneca în municipiul Sibiu. Peste 3.300 de sibieni s-au programat până la ora 10

ACTUALIZARE Niciun loc disponibil la vaccinarea cu AstraZeneca în municipiul Sibiu. Peste 3.300 de sibieni s-au programat până la ora 10

Actualizare ora 13.40. Toate locurile disponibile deocamdată în municipiul Sibiu pentru vaccinarea cu AstraZeneca, destinat persoanelor cu vârste între 18-55 de ani - bolnavi cronici sau din domenii esențiale- s-au epuizat în aproximativ 24 de ore. 

La ora redactării acestei actualizari, mai sunt 826 de locuri disponibile la Cisnădie și 165 la mall-ul din Șelimbăr. 

Autoritățile centrale au anunțat că în cursul zilei de mâine, 19.800 doze de vaccin vor fi distribuite către centrul regional din Brașov.

Știrea inițială: Peste 1.500 de locurile mai sunt disponibile joi dimineața în județul Sibiu pentru vaccinarea cu AstaZeneca. 3.365 de sibieni s-au programat deja începând de ieri, de la ora 12.30 și până astăzi, la ora 10.

"De la startul programărilor pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18-55 de ani, până astăzi, 11 februarie, ora 10, un număr de 3365 de sibieni s-au programat pentru imunizare în cadrul celor patru puncte de vaccinare activate în județul Sibiu pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. Menționăm că programarea pentru imunizarea cu serul AstraZeneca se realizează la acest moment pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 06 martie" a declarat pentru Turnul Sfatului Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

4800 de locuri au fost disponibile miercuri, la începutul campaniei de vaccinare cu AstraZeneca, pe platforma de programare, în noile centre ce au fost deschise în județul Sibiu: cele două fluxuri noi de la Redal Expo, la mall-ul din Șelimbăr și la Cisnădie. Programările se pot face începând cu 15 februarie și până în 6 martie. Programarea este deschisă celor eligibili pentru etapa a II-a: persoanele la risc și din domenii esențiale, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. 

În municipiul Sibiu, la centrul de la Redal Expo, mai sunt 222 de locuri libere. Între 15 februarie și 3 martie locurile sunt deja epuizate. La ora redactării acestui material, mai sunt patru locuri disponibile în 4 martie, 44 - în 5 martie, 72 în 6 martie și 120, duminică, 7 martie.

La mall-ul din Șelimbăr mai sunt 400 locuri disponibile. Până în 27 februarie sunt ocupate toate locurile, mai sunt locuri disponibile în restul zilelor, până duminică, 7 martie, inclusiv.

La Cisnădie  mai sunt 962 de locuri disponibile. Până miercuri, 17 februarie, zilele sunt ocupate în întregine, mai sunt locuri din 18 febriarie și până în 7 martie, inclusiv.

Potrivit site-ului rovaccinare, ieri, în toată țara, s-au programat 179 de persoane pe minut, până la ora 20.00. 80.328 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în cele 180 de cabinete deschise pentru administrarea serului produs de AstraZeneca.

"Programarea pentru AstraZeneca începe astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie", transmitea ieri Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Ca element de noutate, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Centrele noi de vaccinare din județul Sibiu

-        CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C2 - CENTRUL REDAL EXPO (Mun. Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4) –  2 fluxuri de vaccinare;

-        CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C14 - CASA DE CULTURĂ (Cisnădie, str. Sibiului, nr. 1) – 1 flux de vaccinare;

-        CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C17 - Shopping City Șelimbăr (Șelimbăr, Şos. Sibiului nr. 5) – 1 flux de vaccinare.

 

 

Comentarii

1 comentarii

Dani Ocna

Acum 8 luni

cum ramine cu propaganda ca romanii nu vor la vaccin? lasat-i sa se vaccineze CIND vor,si veti vedea pacat mai usristi nesimtzitzi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus