Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
27°C

Peste cinci milioane de euro: versanții Transfăgărășanului vor fi înveliți cu plase ancorate

Peste cinci milioane de euro: versanții Transfăgărășanului vor fi înveliți cu plase ancorate

Versanții care mărginesc trei sectoare de drum între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac urmează să fie înveliți în plase ancorate, pentru a preveni căderea bolovanilor pe carosabil. Proiectul este estimat la o valoare de 25,9 milioane de lei, cu tot cu TVA.

După ani în care lucrările de reabilitare și modernizare a Transfăgărășanului au fost amânate din diferite motive și în repetate rânduri, Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere a demarat un proiect de punere în siguranță a versanților pe DN 7C (Transfăgărășan). Reprezentanții companiei au identificat trei sectoare de drum unde carosabilul are nevoie de plase de protecție împotriva pietrelor și bolovanilor care cad de pe versanți.

În cele trei sectoare (aflate la km 124,125 și, respectiv, km 132) versanții vor fi acoperiți cu plase lungi de 100, 215 și, respectiv, 160 de metri, înălțimea acestor plase ancorate fiind cuprinsă între 15 și 30 de metri.

Sursa: Memoriul tehnic al proiectului

”Durata de realizare a investiției este de 48 de luni, din care durata de execuție a lucrărilor s-a estimat a fi de 19 luni (nu au fost incluse în calcul lunile de iarnă)”, se arată în Memoriul tehnic elaborat în cursul lunii ianuarie 2021 pentru acest proiect. Din cele 25,9 milioane de lei, valoarea totală a proiectului, lucrările de construire și montaj sunt estimate la o valoare de 21 de milioane de lei (TVA inclusă).

Proiectul este în faza de obținere a avizelor și autorizațiilor, urmând a fi lansată procedura de achiziție pentru execuție. ”Lucrările de intervenție propuse pentru punerea în siguranță a versanților sunt lucrări adecvate desprinderilor de rocă de pe versanții înalți, cu volume diferite ale rocilor care se desprind și a naturii terenului de ancoraj. Sistemele de ancorare și protecție a versanților cu plase ancorate și bariere de sârmă de înaltă rezistență, fiind sisteme elastice, pot fi urmărite ușor și se poate interveni pentru remedierea degradărilor”, se mai arată în memoriul tehnic al proiectului.

 

Vizualizari: 1702

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 5 luni

3 km de ancoraj costă cât 2 km de autostradă. Se fură pe față.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus