Miercuri,
16.06.2021
Partial Noros
Acum
24°C

Vaccinare obligatorie? Ministerul Sănătății a trecut asta în Bugetul pe 2021

Vaccinare obligatorie? Ministerul Sănătății a trecut asta în Bugetul pe 2021

Adoptarea  Legii vaccinării este una din prioritățile Ministerului Sănătății, se arată în proiectul de buget pe 2021, postat pe site-ul Ministerului Finanțelor. De asemenea, ministerul își propune obligaţia autorităţilor de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. ”În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri”, se arată în documentul prezentat de Adevărul.ro.  Cu alte cuvinte, autorităţile vor adopta o lege care va obliga miniserul să stabilească un calendar de vaccinare şi să achiziționeze seruri.    

Proiectul Guvernului Tudose

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în anul 2017 de către Guvernul Tudose. Ea a fost adoptat de Senat şi este în dezbatere în Camera Deputaţilor, unde s-au introdus zeci de amendamente. Acea precizare apare în proiectul de buget al Minsisterului Sănătăţii, la ”priorităţi strategice”, iar una dintre ele se referă la demersurile pentru adoptarea Legii Vaccinării, “care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei”. Tot acolo se mai precizează că legea va obliga ministerul să constituie un plan de vaccinare şi să achiziţioneze vaccinuri.

Vizualizari: 1380

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

2cents

Acum 4 luni

Probabil copy-paste din aberatiile alea de la inceputul lui 2020. Niste profesionisti adevarati. Ii intreb pe cei care chiar cred in asa ceva si sustin obligativitatea: daca v-ar obliga statul sa va vaccinati cu Astra Zeneca ca doar asta au in stoc, v-ar conveni avand in vedere ca poate altundeva pe glob exista si alte solutii mai bune? Chiar v-ar place sa fiti obligati sa va vaccinati cu ceea ce a hotarat unul din politrucii nostri? Pe bune?
Raspunde

Cetatean

Acum 4 luni

Inacceptabil ca un funcționar, ministru, minister sa hotărască cand si ce injecții esti obligat sa ti le introduci în organism, în ce lume trăim?! Suntem ființe umane si avem dreptul sa decidem pentru noi si corpul nostru, pentru copii nostri. Situația din zilele acestea este mai mult decât relavanta, cand vedem cum se iau decizii in functie de interesele financiare ale unora, cand efectele adverse grave ale "vaccinului" (pun in ghilimele vaccin pentru ca ei au dat denumierea aceasta, dar este total diferit de ce stiam pana acum ca este un vaccin, dar mai usor acceptat daca se numeste cumva cunoscut) apar si absolut nimeni nu răspunde din cei care se perindau pe la tv si ne spuneau de vaccin: "sigur, eficient, superb". Si nu stim ce va fi in anii ce vor urma, azi iti este luat un drept, maine altul, chiar atat de departe sa se meargă?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus