Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Contracte de trei milioane de lei pentru reabilitarea a 200 de metri de drumuri calamitate

Contracte de trei milioane de lei pentru reabilitarea a 200 de metri de drumuri calamitate

Autoritățile județene anunță demararea proiectării și, mai apoi, a execuției lucrărilor de consolidare a două porțiuni de câte 100 de metri de drumuri județene, afectate de căderi de ploi în cursul anului trecut.

Cea mai costisitoare lucrare este cea de refacere a porțiunii cuprinsă între km 0+800 – km 0+900 a drumului dintre Șeica Mare și Șeica Mică. 2,2 milioane de lei (TVA inclusă) este valoarea contractului pentru proiectarea și refacerea acestei porțiuni. Contractul a fost încredințat, prin licitație publică asocierii formată din Prodial SRL și GG Tehnic Proiect SRL, ambele din Sibiu. ”Durata contractului este de șapte luni, din care o lună pentru proiectare și 6 luni pentru lucrările de execuție”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Cel de-a doua porțiune de drum afectată de ploi și pentru care a fost încheiat un contract de proiectare și execuție este situată între Tilișca și Rod (DJ 106E, tronsonul cuprins între km 24+900 și km 25+000). ”Contractul va fi executat de asocierea Prompt Vsp SRL – Zenit Proiect & Consult SRL, valoarea acestuia fiind de 663.835,55 lei, cu TVA. Durata contractului este de patru luni, din care o lună pentru proiectare și trei luni pentru execuția lucrărilor”, detaliază reprezentanții CJ Sibiu.

Fondurile au fost alocate din surse guvernamentale. Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, promite că va superviza personal evoluția lucrărilor. ”De îndată ce proiectarea va fi finalizată și vor începe lucrările, voi continua deplasările pe șantier pentru a monitoriza îndeaproape realizarea lor, atât în ceea ce privește calitatea execuției cât și încadrarea în termenele asumate prin contract”, arată Cîmpean, în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.

Sursa foto: CJ Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Valentina

Acum 1 an

Pai oameni buni.....cine este director general si director....d-na Racuciu(vezi primar Saliste) si d-l Calin(vezi primar Gura Raului)....
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

6 luni 200 de metri. adica vor reusi performanta de a face 1,1 metri pe zi. E ceva. Zic sa nu se speteasca ca li se apleaca. si ne mai miram ca suntem in stadiul in care suntem. vai steaua noastra
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mircea cel Iute

Acum 1 an

Desigur, tu ai lucrat în construcția de drumuri și poduri și știi sigur că șoseaua cu serpentine și parapeți o aduc drumarii în buzunar și o aruncă în două ore pe coasta dealului.
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Poti sa stii ca am lucrat si mai ales am vazut cum se lucreaza in tarile civilizate unde in 6 luni se muta munti. aici se impiedica de un parau si niste parapeti. canta la alta masa
Raspunde

Bogumil Agușteriței

Acum 1 an

Porțiunea dintre Tilișca și Rod se ”repară” și se ”consolidează” anual și tot anual pică. Pe bani mulți, evident. Până acum, la câți bani s-au aruncat unor constructori execrabili, se putea face tunel sau autostradă suspendată. Sau device-uri de teleportare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus