Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Au uitat că ei sunt ”la butoane”? Liberalii sibieni sunt tot într-o campanie electorală

E tot mai plin Facebook-ul de postările plătite ale liberalilor sibieni. Despre cum acționează ei precum o echipă, despre valoarea acestei echipe. Despre dialogurile pe care le poartă ei între ei, cu primarii lor, despre cum sunt preocupați de rezolvarea a diferite probleme ale comunităților locale. Despre vizitele Ralucăi Turcan, despre dezbaterile la care ea participă și pensionarii pe care îi mângâie pe creștet. Nici vizitele și întâlnirile Danielei Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, nu sunt uitate de la ”postări sponsorizate”.

Din ce raportează Facebook-ul, în ultimele 30 de zile liberalii sibieni au plătit aproape 7.000 de lei pentru ca postările lor să ajungă în fața cât mai multor oameni prin intermediul rețelei de socializare din SUA controlată. Niciun alt partid relevant din Sibiu nu și-a mai alocat bani pentru astfel de activități în toată această perioadă. Doar liberalii.

În proporție covârșitoare, mesajele publicate au un ton triumfalist, similar celui folosit în campaniile electorale. Adică cele care s-au încheiat în toamna anului trecut. Și care, la Sibiu, nu au adus nicio modificare relevantă: tot liberalii au condus județul Sibiu și în mandatul trecut. Toate postările sunt unidirecționale, deci scenariul unui dialog promovat între liberalii care acum reprezintă autoritățile și sibieni prin intermediul Facebook-ului nu are justificare.

Practic, liberalii se fac că uită că ei sunt cei responsabili de mersul lucrurilor prin această parte a țării. Nu de la ultimele alegeri, ci de mai bine de patru ani. Ani în care și-au pus – mai elegant sau mai brutal – oameni în toate pozițiile la care au avut acces. Ani în care și-au aranjat bugetele publice după cum au dorit (parteneriatul cu FDGR la nivel județean a funcționat și atunci, ca și acum), ani în care au promovat ce proiecte au considerat ei de cuviință. 

Spitalul județean Sibiu – o investiție de pionierat, nimeni nu poate contesta cât de dificilă este o astfel de inițiativă – împlinește, totuși, patru ani de când are drept singură prezență fizică niște panouri dintr-un câmp de la marginea Sibiului. Despre modernizarea și extinderea Aeroportului Sibiu și necesitatea unei infrastructuri pentru cargo am și uitat de câte ori am scris, iar lucrurile tot nu au vreo perspectivă. La fel ca și în cazul altor proiecte majore, deocamdată tot în stadiul ”de hârțogăraie”, vorbim povești.

Administrația perfectă nu există. Problemele vor fi întotdeauna mai multe decât soluțiile și vor depăși ritmul în care rezolvările pot fi generate. Dar de la liberali asta trebuie să vină în această perioadă: soluții și rezultate. Restul e pur și simplu gargară electorală. Și nicidecum transparență decizională, cum probabil încearcă liberalii să îmbrace postările plătite. 

PS: În tot acest context, nu trebuie trecută cu vederea nici poziția celor de la USR PLUS din Sibiu pe subiectul bugetului de stat. Să vii tu, filială din rândul căreia a fost numit vicepremierul României, și să anunți că ai de gând să aduci amendamente proiectului de buget elaborat de Guvern e din registrul aceleiași ”gargare electorale” promovată de liberali.

Vizualizari: 7815

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 4 luni

Peste 4 ani, PSD+AUR 75% în parlament, FDGR la cimitir, PNL Sibiu sub USR Sibiu! Cora istorie, Câmpean inapoi ca avocat submediocru, Fuego va trebui să ceară șomaj după o viață de nefăcut nimic pe bani mulți, parlamentarii PNL de Sibiu trași pe dreapta definitiv, fie la azil, fie în copârșeu. Toate astea datorită felului mizerabil în care au înțeles peneliștii și cei 2-3 sași corciți să gestioneze județul și orașul în ultimii mulți ani.
Raspunde

Lili

Acum 4 luni

Dar toate articolele marcate ca publicitate de USR in ziar cum sunt? Ah, ma scuzati, plata e la voi si suntem ok. Cata ironie...
Raspunde

Relu

Acum 3 luni

Domnule Deleanu vedeți ca la Drumuri si Poduri se fac mari abuzuri

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus