Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
14°C

Sibiul are propria echipă de scafandri. ISU Sibiu solicită finanțare pentru dotarea lor cu costume

Sibiul are propria echipă de scafandri. ISU Sibiu solicită finanțare pentru dotarea lor cu costume

Inspectoratul pentru Situații de Urgență va solicita, în ședința Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică de astăzi, dotarea inspectoratului cu trei costume complete de scafandru, după ce, recent, a fost formată o echipă de scafandri la Sibiu.

În momentul de față ISU Sibiu are o echipă operațională de scafandri profesioniști formată din 3 pompieri militari brevetați, precum și o autospecială echipată pentru acest tip de intervenție. Costumele necesare ar costa 18.900 de lei, conform proiectului elaborat de reprezentanții inspectoratului, pentru a fi prezentat în ședința ATOP.

În cursul anului 2020, în județul nostru a avut loc o singură intervenție în cadrul căreia a fost necesar ajutorul scafandrilor - s-a intervenit în colaborare cu scafandri profesioniști din cadrul ISU Vâlcea și ISU Brașov la misiunea de căutare salvare a fetiței căzute în râul Cibin. În acel moment ISU Sibiu nu deținea un echipaj complet și brevetat pentru acel tip de misiune, explică slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al inspectoratului, pentru Turnul Sfatului.

Foto: arhivă

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus