Sâmbătă,
18.09.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Primăria Sibiu: Terenurile de sport din zona Pieței Obor, un pas mai aproape de realizare

Primăria Sibiu: Terenurile de sport din zona Pieței Obor, un pas mai aproape de realizare

Inițiat în anul 2020, proiectul de amenajare a unui spațiu de agrement în zona Obor, lângă noul skate park, a parcurs o etapă importantă. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 25 februarie va fi inclus un proiect pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției, rezultați din studiul de fezabilitate întocmit de Primăria Sibiu.

“Continuăm proiectele pentru creșterea calității vieții sibienilor, creând un nou obiectiv în care să se poată practica sportul pentru sănătate, dar și pentru performanță. În această zonă neamenajată în prezent vom crea un spațiu pentru agrement și sport: fotbal, tenis și tenis de masă, baschet, volei și handbal. Investiția finanțată din bugetul local este estimată la 13 milioane de lei”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Amenajările sportive incluse în proiect pentru această zonă:

  • teren de fotbal de 68 x 105 metri, amenajat cu gazon și iluminat, dotat cu sisteme de drenare și de irigații; pentru spectatori se va crea o tribună cu aproximativ 500 de locuri
  • 2 terenuri de tenis și tenis cu piciorul
  • facilități pentru practicarea tenisului de masă
  • teren pentru baschet/volei
  • teren pentru handbal / minifotbal, dotat cu sistem de iluminat

Suprafața terenurilor de sport va fi pavată cu granule de cauciuc pentru siguranță și confort, urmând să fie colorată diferit și marcată cu respectarea normativelor în vigoare.

În zonă se vor amenaja zone verzi, alei pietonale și auto, parcări pentru autocare, vestiare, grupuri sanitare și împrejmuirea complexului. Pentru siguranța acestui spațiu public, se va instala și un sistem de supraveghere video.

Cifrele proiectului:

13.172.760 lei – valoarea estimată a proiectului finanțat din bugetul local

22.868 mp – suprafața totală a zonei amenajate

5.096 mp – suprafața zonelor verzi care vor fi amenajate aici

70 de arbori

8.541 mp – suprafața terenului de fotbal

3.154 mp – suprafața celorlalte terenuri de sport

Comentarii

3 comentarii

Mister

Acum 7 luni

Alo Primaria? Un teren de Baschet+Hambal??? vi se pare normal?? Copiii care practica acest sport sunt defaorizati cu ce gresesc au fata de cei care fac folbal?
Raspunde

McD

Acum 7 luni

Copiii nu gresesc ca practica si alte sporturi...in schimb la lb. romana esti repetent, lasa sportul si apuca-te de carte!!!
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 7 luni

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici reprezinta cea mai mare realizare a primariei din ultimii 7 ani! Daca ati vrea sa cresteti calitatea vietii sibienilor, ati pleca acasa toti! Plus ca și alunița de pe ceafă a lui Bolojan de la Oradea ar fi superioară cu ani lumină administrației lui Frau!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus