Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

Viceprimarul Dumbravă anunță o nouă agendă pentru Sibiu: cea Educațională

Viceprimarul Dumbravă anunță o nouă agendă pentru Sibiu: cea Educațională

La fel ca în cazul proiectelor care primesc cofinanțare prin Agenda Culturală, cea Sportivă ori cea Comunitară, la Sibiu vor fi alocate sume și pentru o ”agendă educațională”.

Viceprimarul liberal al Sibiului, Alexandru Dumbravă, anunță că prima inițiativă pe care consilierii PNL o au în acest mandat este cea de promovare a unei Agende Educaționale. ”Ar fi o completare firească a agendelor deja existente la nivelul Consiliului Local Sibiu, am făcut demersurile necesare ca acest lucru să devină realitate. Agenda Educațională este o primă inițiativă a grupului PNL din Consiliul Local Sibiu care vizează domeniul educației, un domeniu în care sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și nevoilor sibienilor. Agenda Educațională are ca și scop sprijinirea elevilor, stimularea dezvoltării deprinderii de a lucra în echipe de proiect, stimularea  activităților din domeniul educației. Agenda Educațională va avea un Ghid (ca și celelalte agende), cu principii și proceduri, și va fi, evident, bugetată”, anunță Alexandru Dumbravă, pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul nu a anunțat și care va fi propunerea de buget alocat pentru această nouă agendă. Până anul trecut, pentru cofinanțarea proiectelor culturale erau alocați câte opt milioane de lei, pentru Agenda Sportivă – câte 2,7 milioane de lei, iar pentru Agenda Comunității – câte 800.000 de lei.

”Bătălia” pe Educație

Anunțul viceprimarului liberal vine la câteva ore după ce, din biroul alăturat, primarul Astrid Fodor a emis un comunicat de presă prin care anunță că va propune consilierilor locali dublarea și chiar triplarea burselor acordate elevilor din Sibiu. Astfel încât să se ajungă la un total anual de 10,5 milioane de lei împărțit unui număr de aproximativ 14.000 de elevi (anul trecut au fost acordate 14.007 burse).

Totodată, și la nivelul Consiliului Județean se discută despre inițierea unei Agende Educaționale. ”Pas cu pas, România educată poate începe aici, la Sibiu!”, își încheie viceprimarul Dumbravă anunțul.

Vizualizari: 1611

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anca

Acum 2 luni

Care Dumbrava! Cel care a fost sustinut de PNL la inspectoratul scolar? Cel care a declarat ca nu are cunostinta ca elevii claselor terminale (cl VIII-a si a XII-a), au cursuri dupa-amiaza, cand ordinul de ministru ii obliga sa le asigure cursuri de dimineata???? Fiecare scoala depune spre aprobare la inspectorat organizarea cursurilor si planul de desfasurare a orelor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus