Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
5°C

Sibian la coadă la vaccinare: e în ADN-ul românului îmbulzitul, scandalul...

Sibian la coadă la vaccinare: e în ADN-ul românului îmbulzitul, scandalul...

Un sibian povestește pe pagina sa de socializare experiența trăită în această dimineață la Centrul de Vaccinare de la Redal Expo. A fost o experiență despre care el spune că se află „în ADN-ul românului” și anume statul la coadă, îmbulzitul și scandalul, bineînțeles, fără distanțare socială.

Bărbatul a ajuns în această dimineață, în jurul orei 7:45, în curtea Centrului de Vaccinare de la Redal Expo, fiind programat pentru administrarea primei doze de vaccin. Cu el mai așteptau peste 20 de persoane. La ora 8.00, ușile centrului s-au deschis, iar oamenii au început să se îmbulzească spre intrare fără a mai ține cont de distanțarea socială. Când au aflat de la angajații centrului că vor intra cei care sunt programați pentru imunizarea cu un anumit tip de vaccin, a început și scandalul.

„Majoritatea erau oameni în vârstă și când ușile s-au deschis s-au îmbulzit cu toții, dar adevăratul scandal a început în momentul în care am fost anunțați că primii vor intra cei care sunt programați pentru AstraZeneca. Nu-mi vine să cred că încă mai facem asta. Am auzit până și celebra frază: sunt venit aici de la 7.00 dimineața. Totul a fost fără rost, pentru că, după ce s-au strigat numele celor programați de pe o listă, totul a mers foarte repede. S-a intrat câte doi și imediat fiecare a ajuns la vaccinare”, povestește sibianul.  

Mai jos puteți citi, integral, textul publicat de acesta pe o pagină de socializare.

#rromânul s-a născut la coadă
E în sângele nostru, în ADN-ul nostru să stăm la coadă și să o organizăm. Indiferent că a fost vorba de parizer, adidași dă porc, tacâmuri dă pui, kurpapir sau(ceva mai târziu) de vize, neam/ne-am născut la coadă.
Mulți dintre cei programați pentru ora 8 la vaccinare au format coada de pe la 7. Fără distanțare socială că doar de aia e coadă! O respectabilă duamnă cu căciulă dă blană pă cap se autointitulează “formatoarea” cozii că ”ieram dă la șepte făr’un sfert prima”. O altă stimabilă duamnă cu un permanent proaspăt făcut confirmă: “da, duamna ie prima că io am ajuns imediat dupe ia”.
Ora 7:58 - au început să tragă de ușă ca să intre și și-au exprimat vocal nemulțumirea “că ce stau atâta ălea la cafia?”
Ora 8 fix - se deschide ușa iar personalul din centru de vaccinare începe să strige niște nume de pe o listă. Momentul declanșării eternului scandal de la orice coadă:
- “Da io am fo’ primu’ duamnă, că am venit dă diminiață dăvreme!”
- “Ca la rromâni dom’le, nu respectă nimeni rându’!”
- “Rușineeee! Huooo!”
- “Și aici trebe să dăm șpagă?”
- “Noi ne-am organizat frumos și ați venit voi să vă băgați pilele!”
- “Ăștia au venit ultimii și îi bagă primii, da’ se puate așa ceva?”
- “Sunt pensionar și am dreptu’!”- un fel dă variantă stilizată a celebrului :Sunt cetățean european....."
Ora 8:05: apare și Poliția Locală dar scandalul abia mai pâlpâie, procedura de vaccinare rapidă l-a stins.
Bonus: două din interiorul Centrului de vaccinare:
- O doamnă în vârstă iasă din cabina de vaccinare și merge direct la cuiere unde “pescuiește” un umeraș. Asistenta trage de ea să o ducă să stea pe scaun și-o întreabă ce face cu umerașul. “Păi să-l țin pentru vecina că și ea trăbe să intre și să aibă să-și pună giaca!”
- Un domn care-i mărturisește “colegului dă vaccinare” că “Io nu cred în vaccin și-n virusu ăsta da’ am vinit să-l fac că duară iera dreptu’ meu da’di ce să-l dau la altu!”.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Vasile Gaidarji

Acum 1 lună

1.Felicitari pentru ca desi din nou v-a facut cineva treaba il publicati. 2. Bine surprinsa limba vorbita, penibilele pretiozitati specifice "populatiei", ca popor nu pot zice, alta lectie de jurnalism. 3. Reiau propuneri pentru jurnalism de investigatie: cui si cit au platit specialistii de la ADI Eco pentru consiliere si cit sint platiti consilierii consiliati pentru a ne consilia pe noi sibienii?; cine sint patronii SOMA si din ce partide au facut sau fac parte? 4.Promit sa vin si cu alte propuneri. Cred ca daca va veti axa pe jurnalism de investigatie in sprijinul comunitatii si veti scoate, pentru inceput, o foaie saptaminala in scurt timp veti fi asaltati de cereri de abonamente. P.S. Inteleg sarcasmul "#rromanul", dar de cine va e teama sa semnati comentariul cu numele propriu? N-ati exagerat, n-ati mintit, ati surprins "placuta realitate" si poate nu numai mie mi-ar place sa va cunosc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus