Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Vaccinarea în masă a românilor ar urma să înceapă în aprilie. Din martie se vor face liste de așteptare

Vaccinarea în masă a românilor ar urma să înceapă în aprilie. Din martie se vor face liste de așteptare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri seară, că a treia etapă a vaccinării ar putea începe la mijlocul lunii aprilie, iar înscrierile se vor putea face de la mijlocul lui martie, informează news.ro.

Se vor folosi vaccinurile de la AstraZeneca și Pfizer.

”Într-un an de pandemie, aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, raportate desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă. Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a declarat Gheorghiţă la Digi 24.

Gheorghiță spune că vaccinarea cadrelor didactice va incepe imediat, acestea fiind chemate chemate la centrele speciale de la mijlocul săptămânii viitoare. 60.000 de cadre didactice sunt așteptate la vaccinare.

”Vaccinarea functioneaza, avem o scădere a infecțiilor cu peste 80% în rândul cadrelor medicale”, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

”În ultimele patru săptămâni s-a observat o scădere continuă, progresivă, a numărului de cazuri confirmate, media săptămânală atingând în cea de-a patra săptămână, o scădere cu 87 la sută. Această scădere înregistrată în rândul persoanelor din sistemul sanitar, vaccinate, este de cel puţin de două ori mai mare decât în rândul populaţiei generale în condiţiile în care vorbim de un nivel similar de expunere. Chiar dacă la nivel naţional am avut un număr mai mic de cazuri de persoane diagnosticate, aceste cazuri, în marea lor majoritate, merg tot la spital”, a declarat Gheorghiţă, potrivit News.ro.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus