Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

De unde cumpărăm mărțișoare handmade anul acesta. „Vom fi prezenți peste tot - Bălcescu, Piața Mică și chiar și în online”

De unde cumpărăm mărțișoare handmade anul acesta. „Vom fi prezenți peste tot - Bălcescu, Piața Mică și chiar și în online”

Primăria oferă și anul acesta spații meșterilor sibieni care vor să își comercializeze produsele pentru mărțișor și 8 martie. Mai mult, comercianții vor fi prezenți și în cartierele Sibiului, nu doar în centrul orașului. Nici Piața Mică nu se dezice de ornamente și broșe, astfel că tarabele deja amenajate acolo pe tot timpul anului vor avea de asemenea mărțișoare și flori. De asemenea, vom putea cumpăra și direct de pe internet, de pe un site creat special pentru un grup de artizani sibieni.

De sâmbăta viitoare și până pe 1 martie au voie comercianții să își vândă produsele pentru mărțișor. Apoi vor avea o pauză și își vor relua activitatea pe mai multe străzi din Sibiu în weekendul 6-8 martie. Pentru a putea fi amplasate la cinci metri distanță unele de celelalte 100 de standuri disponibile vor fi împărțite atât în zona centrală a orașului cât și în câteva cartiere. În zona Nicolae Bălcescu vor fi disponibile 40 locuri, în Piața Huet vor fi 17 locuri, iar în Piața Unirii, în fața magazinului Dumbrava, vor fi amplasate alte șapte standuri. De asemenea, se vor vinde mărțișoare și în cartiere anul acesta, respectiv pe Calea Gușteriței, în cartierele Broscărie, Vasile Aaron, Cireșica, Valea Aurie, Ștrand, Turnișor, Terezian, pe bulevardul Mihai Viteazu și în gară. 

Roxana Băcilă deține un stand în Piața Mică și, alături de restul comercianților, își propusese să facă o campanie prin care să îi anunțe pe cei care doreau să se pregătească de sărbătorirea primăverii că deși pe centru nu mai erau tarabe, ar fi ieșit ei în continuare cu obiecte handmade de sezon. Anunțul făcut de primărie, pe ultima sută de metri spun ei, le-a schimbat însă planurile și o parte din ei au cerut loc pe pietonala Bălcescu.

„Voiam să facem o campanie frumoasă, prin care să invităm sibienii să cumpere mărțișoarele, pe care le găseau în anii trecuți pe Bălcescu, din Piața Mică, în contextul în care nu se anunțase nimic de standurile de pe centru. Așa se face însă că destul de târziu s-a dat anunțul că se oferă din nou locuri pe Bălcescu și am aplicat și noi pentru un spațiu, așa cum facem anual în această perioadă. Abia am reușit să ne mai facem programări, sperăm să luăm și locuri”, spune Roxana. 

Cert este că ne-am apucat de lucru cu toții, ceva vom avea pregătit până atunci. Am o colegă care lucrează foarte frumos cu fimo, eu am mărțișoare din pânză și rășină, flori, sticlă, unii colegi pregătesc mărțișoare din lemn, alții care pregătesc unele printate 3D, sunt de toate felurile. Sperăm ca oamenii să ne aleagă pe noi, ca în fiecare an, pentru că facem ceva handmade.

Și deși în restul timpului, cel puțin în ultima perioadă, coșmeliile amenajate în vecinătatea Podului Minciunilor sunt cam goale, cei câțiva comercianți care mai vând în Piața Mică nu vor să fie lăsați la o parte, astfel că au ținut să ne invite și la standurile lor, înainte de Mărțișor. „Oamenii pot veni și în Piața Mică în continuare, chiar îi îndemnăm, pentru că și acolo vor fi mărțișoare la fel de frumoase și deosebite, spune sibianca.

De asemenea, câțiva dintre artizanii din Sibiu vor continua să vândă și în mediul online, prin intermediul site-ului pe care l-au creat recent și despre care puteți citi în articolul de mai jos. Comenzile de pe site sunt onorate în mod gratuit în Sibiu și sunt duse direct de comercianți la adresa aleasă de clienți.

Citește și Câțiva artizani din Sibiu au creat un site comun, în vreme de pandemie

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus