Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Actualizare. Ghișeele Cadastrului se redeschid pentru public de mâine. La Sibiu nu se mai putea putea plăti decât cu cardul

Actualizare. Ghișeele Cadastrului se redeschid pentru public de mâine. La Sibiu nu se mai putea putea plăti decât cu cardul

La câteva ore după ce au anunțat suspendarea relațiilor cu publicul la ghișeele birourilor teritoriale timp de două săptămâni, reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară anunță că au identificat o soluție.

Activitatea cu publicul a fost întreruptă doar pe parcursul zilei de luni, de marți, 23 februarie, fiind reluat programul normal, cu o mică modificare: la Sibiu nu se va mai putea încasa contravaloarea tarifelor cash.

”Conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu a identificat o soluție privind reluarea activității cu publicul de la birourile teritoriale de cadastru și publicitate imobiliară. Astfel, persoanele interesate (persoanele fizice/juridice autorizate, delegații notariali, executorii judecătorești, cetățenii, etc.) beneficiază de serviciile prestate de instituția noastră după cum urmează:

- La Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu încasarea tarifelor pentru furnizarea serviciilor se poate face doar prin intermediul POS-ului (cu cardul);

- La Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Agnita, Avrig, Mediaș și Săliște încasarea tarifelor pentru furnizate serviciilor se poate face atât numerar, cât și prin intermediul POS-ului (cu cardul)”, arată reprezentanții OCPI Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

 

Știrea inițială:

Toate cele cinci birouri teritoriale ale Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu se închid accesului public pentru următoarele două săptămâni ca urmare a infectării unor angajați cu SARS-CoV-2. OCPI Sibiu este instituția publică despre care Turnul Sfatului dezvăluia săptămâna trecută că nu mai are contract de curățenie de două luni, angajații folosind la toalete săpun de rufe.

Accesul publicului în birourile teritoriale ale OCPI din Sibiu, Agnita, Avrig, Mediaș și Săliște va fi sistat începând de azi, 22 februarie, și până vineri, 5 martie. În toată această perioadă, serviciile Oficiului vor fi disponibile on-line, asigură reprezentanții instituției. ”Toate aceste măsuri au scopul de a proteja publicul și salariații, în egală măsură”, se arată în comunicatul emis de OCPI Sibiu. Acesta nu face referire la cazurile de Covid-19 tocmai confirmate în instituție, de aceea Turnul Sfatului a solicitat detalii pe acest subiect.

Actualizare 15:00. ”La nivelul OCPI Sibiu este confirmată o persoană, din cadrul Biroului Economic, infectată cu Sars-CoV-2. Alți doi salariați din cadrul biroului se află în izolare ca urmare a contactului direct cu salariatul infectat. OCPI Sibiu a făcut demersurile necesare informând DSP Sibiu. Precizăm că Biroul Economic din cadrul instituției gestionează încasările și plățile efectuate în numerar și, prin urmare, în acest moment, suntem în imposibilitatea de a asigura activitatea de relații cu publicul de la nivelul tuturor birourilor teritoriale unde plata serviciilor de cadastru și publicitate imobiliară se face cu numerar. Serviciile prestate de instituția noastră sunt disponibile în continuare on-line prin intermediul sistemului informatic de cadastru și carte funciară”, răspund reprezentanții OCPI la solicitarea Turnul Sfatului.

”Persoanele fizice/juridice autorizate, delegații notariali, executorii judecătorești și cetățenii pot depune on-line cererea de înscriere, recepție sau avizare, însoțită de înscrisul prin care se constată actul sau faptul juridic a cărui înscriere este solicitată sau, după caz, de înscrisul pentru care se solicită recepția sau avizarea. Cetățenii pot solicita on-line extrase de carte funciară pentru informare și extrase de plan cadastral pe ortofotoplan accesând https://epay.ancpi.ro/ sau prin intermediul persoanelor fizice/juridice autorizate sau a birourilor notariale. De asemenea, stadiul soluționării cererilor/dosarelor înregistrate în aplicația informatică poate fi consultat accesând site-ul www.ancpi.ro, secțiunea «Urmărire cerere RGI»”, se arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.

Potrivit sursei citate, audiențele vor fi acordate on-line sau telefonic. Nu este pentru prima dată când la birourile OCPI este sistată activitatea cu publicul din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor angajați ai instituției. Anul trecut acest lucru s-a întâmplat de două ori.

De două luni fără curățenie

Turnul Sfatului dezvăluia săptămâna trecută situația din toate birourile OCPI Sibiu pentru care nu mai este asigurată curățenia de anul trecut, de când contractul cu o firmă de salubrizare a fost întrerupt.

Situația a generat îngrijorare printre angajați, care au declarat că au fost nevoiți nu doar să își igienizeze singuri spațiile de lucru, ci să își și aducă de acasă produse de igienă. 

Detalii despre acest subiect pot fi citite aici: În plină pandemie, o instituție publică din Sibiu nu mai e curățată de două luni: la baie au săpun de rufe, adus de acasă

 

Numerele de telefon și adrese de e-mail destinate beneficiarilor serviciilor oferite de OCPI Sibiu sunt următoarele: 

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu (OCPI Sibiu)

Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu (BCPI Sibiu)

                        Telefon: 0269-217477; 0269-234230; Fax: 0269-218145

                        E-mail:   sb@ancpi.ro;   

                        Relații cu publicul: Telefon: 0269-243100 

Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Agnita (BCPI Agnita)

                        Telefon/Fax: 0269-510647

                        E-mail:   bcpi.agnita@ancpi.ro; bcfagnita@ocpisibiu.ro;   

Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Avrig (BCPI Avrig)

                        Telefon/Fax: 0269-523300

                        E-mail:   bcpi.avrig@ancpi.ro; bcfavrig@ocpisibiu.ro; 

Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mediaș (BCPI Mediaș)

                        Telefon/Fax: 0269-841260

                        E-mail:   bcpi.medias@ancpi.ro; bcfmedias@ocpisibiu.ro; 

Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Săliște (BCPI Săliște)

                        Telefon/Fax: 0269-553534

                        E-mail:   bcpi.saliste@ancpi.ro; bcfsaliste@ocpisibiu.ro.

Sursa: comunicat OCPI Sibiu

Vizualizari: 2653

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vasile

Acum 6 zile

e ok cu cardul. stiu ca accepta si on-line la extrase fara sa mergi la ei la sediu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus