Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ministrul Educației: În această săptămână începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice

Ministrul Educației: În această săptămână începe vaccinarea prioritară a cadrelor didactice

Vaccinarea prioritară împotriva virusului SARS CoV-2 a cadrelor didactice va începe, cel mai probabil, din această săptămână, a anunțat în urmă cu câteva minute ministrul educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că totul ține de decizia Colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, decizie care urmează a fi anunțată public în această după amiază sau cel târziu mâine dimineață. La nivelul județului Sibiu, până în acest moment, s-au vaccinat doar 315 cadre didactice din totalul de 2.303 care și-au exprimat dorința de a se imuniza. Prioritate vor avea și cei care fac parte din personalul auxiliar și lucrează în creșe și grădinițe.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în cursul zilei de luni, 22 februarie, prioritizarea vaccinării cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe. Totul stă în decizia ce va urma a fi anunțată de colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

„În cursul acestei după amiezi, cel mai probabil, se va anunța decizia de a organiza centrele prioritare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Există o situație cu 60.000 de persoane, angajați din învățământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați, din care, exact jumătate vaccinați și cu rapel”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Prioritar va fi și personalul auxiliar din creșe și grădinițe, persoanele care intră în contact direct cu copiii. În învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar, în primă fază, se va vaccina personalul didactic.

Vineri, la ora 18.00 aveam un număr de 809 elevi infectați. Din această săptămână solicităm școlilor să raporteze și numărul elevilor reveniți în școală pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului II”, a mai spus ministrul.

Atât inspectoratele școlare județene cât și DSP-urile vor primi o listă nominală a cadrelor didactice care doresc să se vaccineze pentru a se putea face planificarea în următoarele șapte zile.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat informații autorităților locale cu privire la modul în care se va desfășura vaccinarea cadrelor didactice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus