Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Unii sibieni aleg în continuare să ignore carantina. Șase amenzi aplicate duminică

Unii sibieni aleg în continuare să ignore carantina. Șase amenzi aplicate duminică

Șase persoane din localitățile Mediaș, Apoldu de Sus, Netuș și Brădeni au fost amendate după ce autoritățile au descoperit că au refuzat să stea în carantină, după ce au revenit din străinătate. Totodată, peste 70 de persoane au fost amendate pentru că nu au purtat masca de protecție în locuri publice și doi sibieni nu au respectat măsurile impuse după ora 23.

120 de forțe ale poliției și poliției locale au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 1.141 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 219 mijloace de transport, din care 15 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei, dintre care:

- șase sancțiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre doi medieșeni în vârstă de 52, respectiv 27 de ani, un bărbat în vârstă de 46 de ani din Apoldu de Sus, o femeie în vârstă de 51 de ani, din Netuș, un bărbat în vârstă de 51 de ani, tot din Netuș, și un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Brădeni, toți reveniți din străinătate;

- 74 de sancțiuni în valoare de 10.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- două sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 150 de persoane și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate 6 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus