Joi,
28.10.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Aproape 13.000 de sibieni au fost imunizați și cu cea de-a doua doză de vaccin

Aproape 13.000 de sibieni au fost imunizați și cu cea de-a doua doză de vaccin

Peste 600 de sibieni au fost vaccinați împotriva virusului SARS CoV-2 în ultimele 24 de ore, anunță autoritățile, iar peste 31.000 de doze de vaccin au fost administrate până acum. În Sibiu nu s-au înregistrat reacții adverse grave.   

 De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 31.245 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2, în cadrul etapei I și etapei a II-a din Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 18.249 persoane cu prima doză de vaccin și 12.996 persoane cu cea de-a doua doză.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați împotriva Covid-19 un număr de 616 sibieni, din care 274 cu vaccin AstraZeneca și 342 cu vaccin Pfizer.

În perioada 31 decembrie 2020 – 23 februarie 2021 au fost raportate 36 cazuri de reacție adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 33 pentru vaccinul produs de Pfizer și 3 pentru vaccinul produs de Moderna, fără a fi înregistrate reacții severe.

Autoritățile menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Distribuția administrărilor pe centre

 

C.M.J. Sibiu -                                                                          60 doze AstraZeneca

CASA DE CULTURĂ CISNĂDIE -                                          53 doze AstraZeneca

SHOPPING CITY ȘELIMBĂR  -                                             53 doze AstraZeneca

CENTRUL REDAL EXPO SIBIU -                                         108 doze AstraZeneca

COLEGIUL TEHNIC „A.T. LAURIAN” AGNITA -                     42 doze Pfizer

SPITALUL MUNICIPAL MEDIAȘ -                                          66 doze Pfizer

CENTRUL REDAL EXPO SIBIU -                                         108 doze Pfizer

LICEUL TEORETIC „GH. LAZĂR” AVRIG -                           120 doze Pfizer

SPITALUL CLINIC DE PEDIATRIE SIBIU -                               6 doze Pfizer

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Canaris

Acum 8 luni

In martie Ue o sa autorizeze vaccinul americanilor de la Jhonson....In aprilie livreaza 200 milioane doze in ue....Noi 4% adica 8 milio..Astia mai destepti decat Az.....Merge la orice varsta,o doza,fara lant special de frig .....Este pe finalul studiului si Sanofi ....300 mil....noi 12 mil....si Novavax vreo 200 mil.....iara noi 8.....O sa dam la Moldova si in lumea a treia dar cat pot sa vaccineze si aia....Prin vara se vor arunca dozele expirate.....Cum se arunca acum milioane de doze de antigripal neutilizate.....Ro a cumparat anul asta 3 mil....fata de 1 mil de obicei.....cu toata zbaterea cred ca un milion aruncam.....
Raspunde

Dan

Acum 8 luni

13000 = cam 10% din populatia sibiului. De ce acesti 10% sunt in continuare obligati sa poarte masca pe strada? Esti imun deci nu mai poti lua virusul.
Raspunde

Kokos

Acum 8 luni

13.000 din tot judetul care are 475.000 locuitori , adica nici 3% , nicidecum 10%
Raspunde

Aci Duțu

Acum 8 luni

ba poți lua virusul, și îl poți transmite. dar nu te îmbolnăvești. de-asta trebuie să poarte mască, să nu-i îmbolnăvească pe alții
Raspunde

Dan

Acum 8 luni

@kokos - majoritatea celor vaccinati in Avig sau Agnita sunt din Sibiu, acolo au gasit loc pt programare. Cunosc persoane care au mers chiar in Medias sau Sebes. Pe la sate nici nu doresc vaccinarea, deci daca stam sa ii asteptam pana se vacineaza ei o stam multi ani pana avem voie sa respiram aer curat. Nu am treaba cu cat eun sat izolat, conform datelor, cam 10% din populatia sibiului este imunizata prin vaccin + populatia care a avut virusul si este deja imuna. Ne-a ajuns un an de 'puscarie la domciliu' @aci dutu - daca am anticorpi virusul nu se poate inmulti in corpul meu, deci nu am ce sa mai transmit la altii. Peste 99% din cei vaccinati au anticorpi. Adevartul motiv pt care cei vaccinati sunt obligati sa poarte masca este pt ca sa nu dea impresia ca vaccinarea este obligatorie si sa se sperie adeptii teoriei conspiratiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus