Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Centru de vaccinare deschis la Biblioteca Astra. Sibienii se pot vaccina cu noul vaccin produs de Pfizer

Centru de vaccinare deschis la Biblioteca Astra. Sibienii se pot vaccina cu noul vaccin produs de Pfizer

Direcția de Sănătate Publică Sibiu anunță deschiderea unui centru de vaccinare la Biblioteca Astra, la parterul corpului B, pe strada George Barițiu nr 5/7. Centrul va funcționa de luni până vineri între orele 09-15, iar vaccinarea se va face cu varianta nouă de vaccin împotriva Covid-19, respectiv vaccinul COMIRNATY ORIGINAL/OMICRON B.A. 4-5, produs de Pfizer BioNTech.

„La nivel național și local există suficient vaccin. Acesta va fi adus din centru regional de depozitare Brașov, pe măsura consumului local.Vaccinarea, în județul Sibiu se face prin intermediul medicilor de familie și a unui Centru de Vaccinare deschis de DSP Sibiu.

Dacă în campaniile anterioare de vaccinare acestea au fost organizate și operate de unitatiile sanitare cu personalul acestora, de această dată acesta este operat de către medicii și asistenții medicali din cadrul DSP”, transmit reprezentanții DSP Sibiu. 

Cine se poate vaccina?

- Persoane peste 12 ani;

- Persoane care au o schemă completă de vaccinare, cu vaccinurile originale recunoscute în UE, fără a fi obligatoriu rapelul (exemplu: 2 doze Pfizer sau o doză Johnson), indiferent unde au fost administrate. Pentru cei cărora le-a fost administrat vaccinul în afară României, este necesară prezentarea documentelor care atestă acest lucru, eliberate de statele respective.

- Au minim 3 luni de la administrarea ultimei doze de vaccin împotriva Covid-19 (inclusiv rapel dacă este cazul). Atenție! Această perioada nu este necesară în cazul altor vaccinuri, cum ar fi cel antigripal, cu care nu interferează.

- Nu există contraindicații suplimentare față de vaccinurile originale împotriva Covid-19

„De ce se pot vaccina doar persoanele care au o schemă completă de vaccinare? Deoarece s-au făcut, de către producător, studii clinice DOAR pe această categorie de beneficiari.

În final, aș vrea să reamintim populației, că deși în present, numărul de îmbolnăviri care necesită spitalizare, este unul redus, virusul există în continuare, încă provoacă forme grave, încă avem persoane în terapie intensivă, încă avem decese provocate de Covid-19. Și nu în ultimul rând, încă avem, în Spitale, spații și personal medical scoși din activitate curentă pentru a asigura asistență medicală pentru acești bolnavi, care, e drept, afectează în mai mică măsură activitatea. De aceea, am vrea, și pe această cale, să încurajăm populația să se vaccineze”, mai transmite Horațiu Cojocaru din  partea DSP Sibiu. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Adina

Acum 9 luni

Halucinant.

Raspunde

Elzorab

Acum 9 luni

Nenorocitii astia inca continua cu aberatiile. Incredibil.
Raspunde

A

Acum 9 luni

Daca ar fi purtat duduia masca, cum e obligatoriu inca in spitale/spatii unde se efectueaza proceduri medcale, ar fi fost si mai bine...
Raspunde

Marioara

Acum 9 luni

In ce data suntem?! Astia chiar nu gandesc? Cine se mai vaccineaza? Doamne, multa nebunie e in jurul nostru!
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 9 luni

Astia nu sunt oameni, sunt niste roboti care executa. Te omoara cu zambetul pe buze. Sunt linistiti in nebunia lor ca isi fac doar dato ria. Vorba colegei de mai sus, halucinant.
Raspunde

Dr Who Han :)

Acum 9 luni

Ar fi de vazut eficienta si rentabilitatea unui asemenea centru, in conditiile in care se vor plati 3 persoane ( medic, asistent, registrator) cate 8 ore/zi, la un aflux aproape zero de doritori ( care se pot vaccina si la unii medici de familie, chiar daca nu e medicul pe lista caruia e inscris doritorul). De parca sistemul de sanatate are de aruncat cu banii...Sau are?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus