Duminică,
18.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Aproape patru km din Sibiu au fost eliberați de rable. 100 au ajuns la fier vechi

Aproape patru km din Sibiu au fost eliberați de rable. 100 au ajuns la fier vechi

748 este numărul mașinilor abandonate prin oraș și identificate de reprezentanții Primăriei Sibiu, din care o parte au fost ridicate de proprietari, o altă parte de către autorități. La o medie de cinci metri lungime pentru o mașină, rezultă că în ultimele 14 luni au fost redate uzului zilnic locuri de parcare cu o lungime de aproape patru km.

În prezent în municipiul Sibiu se află pe domeniul public 142 de autovehicule abandonate și fără stăpân, anunță reprezentanții administrației locale. Proprietarii mașinilor au fost identificați și somați să elibereze spațiul public. În caz contrar, după expirarea termenului acordat prin somație, Primăria Sibiu va iniția procedurile legale de intrare în posesia acestora, de ridicare de pe domeniul public și de valorificare a lor, mai arată sursa citată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

„Primăria Sibiu continuă activitatea de eliberare a domeniului public de mașinile care ocupă locuri de parcare sau alte terenuri publice. În 2020 și 2021 s-au identificat în teren 748 de mașini abandonate din care, în urma somațiilor Primăriei, au fost ridicate de proprietari aproape 500, eliberând astfel domeniul public. Pentru restul am demarat procedurile legale de ridicare și valorificare ca deșeuri de fier vechi”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În cursul anului trecut, numărul mașinilor identificate drept abandonate pe domeniul public al orașului a fost 606. În urma somațiilor, 497 de autoturisme au fost ridicate de către proprietari, 70 au fost ridicate de către Serviciu public de administrare a domeniul public pentru a putea fi valorificate, iar pentru restul de 39 de mașini  procedurile legale sunt în diverse stadii. Valorificarea înseamnă vânzarea la licitație a acestor mașini ca fier vechi. Până acum, din cele 70 de mașini au fost vândute 67.

 

Vizualizari: 6590

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Take Cubo

Acum 1 lună

Din pacate rablele ce trebuie dusr la fier vechi, ocupa niste fotolii prin primarie si consiliu judetean!
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Ia sa fie parcarea cu plata. Se vezi cum se evapora rablele in cateva zile. Parcare cu plata si in cartiere! Sa fie gratis doar noaptea.
Raspunde

Lola Lola

Acum 1 lună

Buna ideea ... dar greu de aplicat in conditiile in care unii dintre locuitorii acestui oras merg pe ideea ”statul este obligat sa-mi asigure...”
Raspunde

SIM

Acum 1 lună

Asta nu incurajeaza mersul cu mijloacele de transport. Daca pui plata in timpul zilei toti vor merge cu masinile ca sa nu mai plateasca parcare, si atunci o sa zici ca e aglomeratie in oras.
Raspunde

SIM

Acum 1 lună

Dar eu vin cu alta idee, ar trebui schimbata legea. Daca ai ITP si RCA expirat de mai mult de cateva luni automat am dreptul sa o ridic. Am in zona mea de blocuri masini 'pilon' care stau acolo doar ca sa nu parcheze altcineva la locul respectiv, proprietarii au alte masini cu care circula si cand ajung acasa imping masinile 'pilon' 2 metri mai in fata ca sa parcheze si cealalta masina. Am sesizat acest lucru la primarie cu poze, etc... si am primit raspuns ca spatiul este un domeniu public si oricine poate sa parcheze. Nici de cum ca vor fi trasi la raspundere. Asta inseaman ca daca ei au fost primi acolo au dreptul de parcare nu ?
Raspunde

Centrul Sibiului, 2021

Acum 1 lună

In terenul /“parcare” din zona Dioda sunt peste 20 de rable. Si se inmultesc. In ele se depoziteaza deseuri reciclabile de la gunoaie.
Raspunde

Ina

Acum 1 lună

Oare de rablele cu girofar de langa sediul Politiei chiar nu se impiedica nimeni?
Raspunde

Birtu

Acum 1 lună

Linga fostul Flaro pe strada Popa Sapca si pe strada Raului e plin de masini neinmatriculate,nici nu ai loc de parcare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus