Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
3°C

Vaccinarea persoanelor imobilizate din Sibiu începe din 1 martie. Cu două săptămâni întârziere

Vaccinarea persoanelor imobilizate din Sibiu începe din 1 martie. Cu două săptămâni întârziere

La Sibiu nu a început vaccinarea împotriva virusului SARS CoV-2 a persoanelor încadrate într-un grad de handicap sau imobilizate și care nu se pot deplasa. Autoritățile spun că se lucrează încă la organizarea echipelor mobile necesare pentru vaccinarea acestor categorii, precizând că din 1 martie se va da startul vaccinării acestor persoane. Procesul va fi etapizat și în funcție de numărul de doze de vaccin disponibil.

Persoanele încadrate într-un grad de handicap, persoanele imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea fac parte din etapa II de vaccinare împotriva visrusului SARS CoV-2, care a început, în România, în data de 15 ianuarie.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, în județul Sibiu, la acest moment, nu a fost demarată acțiunea de vaccinare a acestor persoane, echipele mobile necesare pentru desfășurarea procesului fiind încă în curs de organizare.  

„Până la acest moment nu a fost demarată acțiunea de vaccinare a persoanelor încadrate într-un grad de handicap, persoanelor imobiliate, persoanelor imunodeprimate, a însoțitorilor acestora și a persoanelor care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Pe plan local, se află în curs organizarea echipelor mobile necesare pentru vaccinarea categoriilor menționate, avându-se în vedere stabilirea a 2-3 echipe mobile de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, cu posibilitatea de suplimentare a acestora, la nevoie. Menționăm că echipele de vaccinare mobile sunt prevăzute ca și parte a unor centre de vaccinare fixe”, a precizat pentru Turnul Sfatului Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

De asemenea, autoritățile asigură că vaccinarea împotriva COVID-19 a acestor categorii va începe din data de 1 martie, etapizat, în funcție de numărul de doze de vaccin disponibil.

Potrivit site-ului oficial pentru vaccinare aceste categorii de persoane se încadrează în etapa II de vaccinare din data de 21 ianuarie. Acestea pot fi vaccinate fără programare pe platformă ci pe baza unor liste întocmite de reprezentanții direcțiilor de asistență socială din cadrul consiliilor locale. De asemenea, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile trebuie să colabora cu structurile de asistență socială pentru întocmirea acestor liste.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus