Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
23°C

Continuă infectările cu SARS CoV-2 în școli: un elev și doi dascăli

Continuă infectările cu SARS CoV-2 în școli: un elev și doi dascăli

Alte două cadre didactice și un elev au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un elev de la școala „Nicolae Iorga” din Sibiu și două cadre didactice de la C.S.E.I. Nr. 2 și de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu. Peste 19 mii de elevi învață, în acest moment, în sistem on line. De asemenea s-a schimbat scenariul școlii din Apoldu de Jos după ce incidența a crescut peste 3 la mia de locuitori.

 64 de elevi au intrat în sistem on line în ultimele 24 de ore, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. De asemenea, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitatea Apoldu de Jos trec din scenariul 2 în scenariul 3 - roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală),  2 elevi din clasa a VIII-a urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 33 de elevi din Școala Gimnazială Apoldu de Jos care învățau în sistem online.

Ore on line se desfășoară și la clasa a IV-a D de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu unde un elev a fost confirmat pozitiv (28 elevi vor învăța în sistem online), la clasa a IV-a de la C.S.E.I. Nr. 2 Sibiu unde un cadru didactic a fost confirmat pozitiv (7 elevi vor învăța în sistem online) și la grupa mare A de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu unde tot un cadru didactic a fost confirmat pozitiv (27 preșcolari vor învăța în sistem online).

De la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, un număr de 20 cadre didactice (16 au desfășurat ore față în față) și 31 preșcolari și elevi (25 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Astăzi, 25 februarie, în județul Sibiu un număr de 19.262 preșcolari și elevi (29,77% din cei existenți în unitățile de învățământ), desfășoară orele în sistem on-line.

Sursa Foto: Arhiva TS

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus