Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Primarul Sibiului își cere scuze pentru bâlbâielile taxei de salubrizare

Primarul Sibiului își cere scuze pentru bâlbâielile taxei de salubrizare

După ce Turnul Sfatului a descris într-un reportaj rezultatele lipsei de profesionalism a funcționarilor Primăriei responsabili de implementarea Regulamentului de salubrizare, primarul Sibiului, Astrid Fodor, și-a cerut scuze față de sibieni. 

Scuzele primarului Astrid Fodor vin ca urmare a modului în care Primăria Sibiu a implementat programul ”Reciclează activ” (cel prin care sibienii de la blocuri pot trece la costuri cu salubrizarea mai mici). Program pentru care sibienii ar fi trebuit să recicleze zece kilograme de deșeuri la opt centre de colectare anunțate de Primăria Sibiu: doar că un centru nu mai exista de mai bine de doi ani, alte două nu emiteau acte relevante pentru înscrierea în programul ”Reciclează activ”, un centru avea adresa trecută greșit, iar la un al patrulea deșeurile enumerate ca fiind acceptate nu corespundeau realității. (detalii aici: Am ”reciclat activ” să scap de penalizările pentru sibienii de la blocuri. M-am întors cu doi lei și reduceri la salam).

”Mie, personal, îmi pare rău și îmi cer scuze și îmi asum și eu această greșeală. Într-adevăr, este inadmisibil. Însă între timp m-am bucurat că 12 cetățeni și-au modificat abonamentul Practic în abonamentul Eco. Sper că tot mai mulți cetățeni vor urma acest exemplu”, a spus primarul Astrid Fodor în ședința Consiliului local Sibiu.

Ea a anunțat și demararea unei anchete disciplinare în rândul angajaților Serviciului de salubrizare din subordinea Primăriei Sibiu, pentru a se stabili cine se face vinovat de faptul că o parte din sibieni au fost puși degeaba pe drumuri pentru a ”recicla activ” la centre de inexistente ori care nu emit documente relevante. ”Am început o anchetă disciplinară și în funcție de legislație persoanele responsabile vor fi sancționate”.

Reacția primarului Astrid Fodor a venit ca urmare a intervenției consilierului local Adrian Bibu. Acesta a citit în ședința Consiliului local mesajul primit de la un sibian pe subiectul programului ”Reciclează activ”. ”Eu toată luna am dus PET-uri la Kaufland, unde primești un bon cu numărul de PET-uri reciclate, dar nu și gramajul acestora. Am scris și celor de la ADI Eco, și celor de la Primărie, dar nu mi-au răspuns pe acest subiect. Pentru ca azi să citesc în Turnul Sfatului că au fost scoase de pe lista publicată de Primărie centrele de colectare de la Kaufland. Sunt de-a dreptul nervos să aflu că toată strădania mea a fost în van. Eu mă văd în situația de a începe de la zero să strâng cele zece kilograme de deșeuri din cauza celor de la Primărie. Trebuie să pice capete, sincer. Cei care s-au ocupat de acest regulament trebuie schimbați. E totul absolut o bătaie de joc”, a citit Adrian Bibu din mesajul primit.

Primarul Astrid Fodor arată că din ceea ce a fost informată situația a fost remediată. ”Am fost informată chiar de către conducătorul Serviciului, în mai multe rânduri, că există aceste cinci centre. Și m-a asigurat că toate cele cinci sunt funcționale. Ați văzut că s-a și corectat deja eroarea”, a mai declarat Astrid Fodor.

Lista actualizată a centrelor de colectare. Sursa: Primăria Sibiu

Vizualizari: 5971

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Der Konig

Acum 1 lună

Lipsa de profesionalism caracterizează administrația sibiană de la vârf și până în cel mai întunecat birou, în majoritatea departamentelor și direcțiilor. În oraș se lucrează total alandala, întârzieri enorme, hei rup, nesimțire, distrugere de spații verzi, zero comunicare și zero bun simț. Mizeria asta cu taxa de salubrizare a adus la suprafață toate mizeriile, populația fiind cea mai afectată. Trist și dramatic e că Sibiul, cu excepția stadionului, nu are nici un proiect în curs de implementare cu adevărat important și de impact. Poate ne trezim și noi din docilitate și comoditate și le trimitem pe rebuturile astea la gunoi! Nu tot ce e FDGR e Angela Merkel și nu tot ce e PNL e Mircea Ionescu Quintus. Până când nu va fi generat un candidat la primărie de genul Bolojan sau Boc, ne vom chinui cu mizerabilii ăștia aroganți. Doamna Fodor este cel mai incompetent primar din istoria de aproape 1000 de ani a Sibiului!
Raspunde

Rosu

Acum 1 lună

Ce treaba are FDGR cu Merkel? Le tot amestecati ca la zacusca, indiferent de subiect: stadion, strazi neasfaltate, spital, piste de biciclete etc. Solutia : mergeti la alegeri! Sa tot critici si sa injuri pe forumuri inca vreo 4 ani nu stiu daca ajuta la ceva.
Raspunde

Baboo Hausmeister

Acum 1 lună

La Cluj , Boc a facut intrun loc niste containere ingripate care se deschid la comanda. Nu sunt supraterane. Asa ar trebui sa faca si la noi primarița. Dar ea a inplantat un nou operator economic intre primărie si SOMA care capuseșazăbanii din taxa de salubrizare
Raspunde

Baboo Hausmeister

Acum 1 lună

,,Primarul Astrid Fodor arată că din ceea ce a fost informată situația a fost remediată. ”Am fost informată chiar de către conducătorul Serviciului, în mai multe rânduri, că există aceste cinci centre. Și m-a asigurat că toate cele cinci sunt funcționale. Ați văzut că s-a și corectat deja eroarea”, a mai declarat Astrid Fodor.” Doamnă Primar, ADICĂ eu care nu am mașină sau mijloc de transport, cum trebuie ca să procedez ca sa duc deseurile pe Tractorului(de exemplu) din Hipodrom de pe Faratii Buzesti? Cu taxiul? Atunci de ce mai platesc taxa de salubrizare? Am apartamentul plin cu 5 cosuri de gunoi și de ani de zile colectez separat si acum nu mai merge asa?
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

Duduia asta traieste intr-o realitate paralela, doar a ei: “m-am bucurat că 12 cetățeni și-au modificat abonamentul Practic în abonamentul Eco. Sper că tot mai mulți cetățeni vor urma acest exemplu” Faptul ca 12 sibieni au trecut cu 10 kg de cartoane (sau mai masochist – cu pet-uri) pe langa iglu-ul albastru din fata blocului si pe nervii lor au carat deseuri in schimbul unei hartii cu care apoi au umblat suplimentar la primarie pentru modificarea abonamentului, e de laudat si de dat drept exemplu. Adica sa pierdem toti vremea aiurea pe drumuri cu carton/pet-uri la centre inexistente, si apoi umblat suplimentar cu dovada pentru a indrepta sau a certifica drept bun (??) un gunoi de regulament dovedit deja ca fiind o bataie de jos la adresa sibienilor. Lasa-ne, si du-te in pensie !
Raspunde

Corect

Acum 1 lună

Ai dreptate, zici ca e Chiriac, si ala traieste intr-o realitate doar a lui, cu milioane de spectatori si cu el in centrul atentiei! Va dati seama ce oameni bolnavi conduc Sibiul? Cred ca la evaluarile de manageri sau la alegeri ar trebui si un consult psihiatric.
Raspunde

Ioan

Acum 1 lună

Daca ai dus 10kg de carton la un centru de colectare reciclabile pentru adeverinta, iar mai apoi arunci gunoi la tomberon cu tonele, fara a mai recicla, se considera tot reciclat activ in opinia lor. Pentru cei ce locuiesc la case: 1 persoana plateste 16 lei ,2 pers 32lei , 3 per. 48 lei, doar ca indiferent de nr pers, tot de 26 ridicari pe an beneficiaza, doar platesc mai mult. Pentru a trece la abonament Eco, atat 1 pers cat si 2 sau 3 persoane, trebuie sa scoata de maxim 12 ori pe an pubela neagra. Imi scapa ceva? Sunt prosti sau smecheri?
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Demisia sau demiterea , scuzele nu sunt suficiente!
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Mai si minte ca 12 cetateni si-au modificat abonamentul din Practic in Eco , modioficarea se va face abia de la anul.
Raspunde

Apolitic

Acum 1 lună

Am fost personal la centrul Green Consult(strada H. Coanda) cu 2 saci de pet-uri si mi s-a spus clar ca nu primesc pet-uri ,numai folie de plastic. Inca o eroare pentru Domnul Popa, care ar cam fi timpul sa se gandeasca la demisie.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Sibiul e frate de cruce cu Rennes(oras in Franta-pentru manelisti!).Rennes e primul oras francez care a implementat colectarea selectiva si reciclarea .Pe undeva prin '92(1992,pentru manelisti).Sa fie asa greu sa implementezi in Sibiu(nu in jungla!),in 2020, un sistem dovedit functional(luat ca model in toata Franta)?In Japonia,dupa primul mandat iti faceai seppuku ...
Raspunde

Name

Acum 1 lună

”Mie, personal, îmi pare rău și îmi cer scuze și îmi asum și eu această greșeală. Într-adevăr, este inadmisibil." Hai sa vedem niste demiteri ale incompetentilor, urmate imediat de demisia d-nei fodor! Daca tot isi asuma aceasta greseala...
Raspunde

Che

Acum 1 lună

Eu v-am spus de ceva vreme stimabila doamna primar ca plătiți degeaba serviciul Management Salubrizare și Protecția Mediului ,dar nu m-ați ascultat ! De fapt ,nu ma mai mira nimic căci dumneavoastră nu ascultați de nimeni și nimic nu va poate face sa va schimbați părerea . Puneți niște oameni sărmani pe drumuri doar ca sa ..ce .. nu are rost sa va mai întreb ! Îmi pare sincer rău ca Sibiul a decăzut in acest hal , dar mai exista o speranța dacă veți pleca odată acasă cu toții și sa lăsați oameni cu adevărat profesioniști și cu inima curată sa se ocupe de acest oraș !
Raspunde

Mihai

Acum 1 lună

Absolut penibil ce se intamplă! Din zecile de mii de familii de la blocuri doar 12 au reusit sa infranga birocratia si gandirea alambicată? Oameni buni, ce naiba de conducatori avem aici, la Sibiu? Trebuie ca presa să facă treaba sinecuriștilor? Mi-e scârbă de toată increngătura asta politică în care ei ”mor de grija noastră” și-și fac aranjamentele meschine vânând doar puterea absolută. Chiar nu poate controla numeni cum sunt ”aleși” cei ce sunt puși să conducă diferitele activități comunale? Că vedem incompeteți plini de ei peste tot... Alo, ANI? Alo, DNA?
Raspunde

DB

Acum 1 lună

Dincolo de bâlbe, dacă ne uităm cum e formulată taxa, aceasta pleacă de la premisa că toți suntem infractori și păcălim sistemul, ergo trebuie să plătim penalități. Abia în urma unor dovezi susținute ești considerat bun-platnic. Destul de rușinos pentru Europa la început de mileniu 3. Vestea bună este că din acest motiv ii putem da in judecată intr.un for international pentru a cere despăgubiri
Raspunde

Patri

Acum 1 lună

omi draga,du-te si lasa oameni competenti in locul tau e virsta,cu scuzele nu mai tine de ce nu spuneti clar AM MINTIT am gresit ca m-am dus la vot
Raspunde

Sasu Habarnam

Acum 1 lună

Partidul e-n toate ce sint si vor ride miine la soare, e-n bancile smart si-n strazi fara pomi, e-n stadion si e-n gunoaie!
Raspunde

Ghita

Acum 1 lună

De Adi -Eco nimeni nu amintește ? Care e scopul acestei asociații, interfață între cetatean- primărie Soma ? Ia vedeți câți directori au, că Primăria le varsă o mulțime de bani ( tot și noștri ). Asta e o căpușe , condusă din întâmplare de soția d-lui Iordănescu. Sunt curios ce salarii au.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus