Joi,
10.10.2024
Cer Senin
Acum
15°C

eGold. Criptomoneda creată la Sibiu poate fi folosită pentru cumpărături în 30.000 de locuri

eGold. Criptomoneda creată la Sibiu poate fi folosită pentru cumpărături în 30.000 de locuri

EGold, criptomoneda creată de Elrond Network, compania din Sibiu devenită relevantă la nivel global, va putea fi folosită din prima zi de primăvară pentru efectuarea de plăți la 30.000 de comercianți din România.

Elrond Network, compania din Sibiu care dezvoltă tehnologie blockchain de 1000 de ori mai rapidă și eficientă decât implementările actuale, anunță posibilitatea plății folosind criptomoneda eGold la peste 30.000 de comercianți din România, prin intermediul procesatorului de plăți Netopia Payments, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de dinamica echipă de IT-iști sibieni. Achiziția de diferite bunuri sau servicii folosind eGold poate fi realizată începând de luni, 1 martie 2021.

“Peste 100.000 de români au descărcat aplicația Maiar și majoritatea dețin deja și eGold. Atât ei, cât și ceilalți membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare și costurile scăzute ale tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei rețele globale de plăți care folosește tehnologia Elrond”, declară Beniamin Mincu (foto principală), CEO Elrond.

Din eGold în lei

În primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online, se arată în comunicatul transmis redacției Turnul Sfatului. ”Cei peste 30.000 de comercianți înrolați în sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metodă de plată. Conversia din eGold în RON se face automat în rețeaua Netopia Payments, rezultând tranzacții mai rapide, sigure și la costuri reduse, atât pentru cei care acceptă plata în eGold, cât și pentru cei care plătesc folosind criptomoneda rețelei Elrond”, descriu reprezentanții companiei din Sibiu.

Potrivit acestora, în viitor eGold va putea fi folosită și pentru plăți efectuate la comercianții echipați cu sisteme de plată compatibile.

Procesatorul de plăți electronice Netopia colaborează de mai mulți ani cu sibienii de la Elrond. Iar Netopia a introdus posibilitatea de a utiliza criptomonedele pentru diferite plăți de acum cinci ani. ”În acest context este natural să integrăm opțiunea de plată cu eGold, lucru care ne permite să rămânem în avangarda tehnologiilor de plată și ne pregătește pentru un viitor descentralizat”, declară Antonio Eram, CEO Netopia Payments, potrivit comunicatului remis redacției.

”Această primă integrare dintre Elrond și un procesator de plăți reprezintă o evoluție importantă pentru blockchain-ul dezvoltat în România, care se angajează astfel ferm pe traiectoria de a deveni fundația unui sistem de plăți global de mare capacitate și viteză, și la costuri mult reduse fata de opțiunile existente”, comunicat Elrond Network

Despre povestea IT-iștilor sibieni care au reușit într-un timp foarte scurt să realizeze un produs (blockchain) despre care spun că ar putea revoluționa piața financiară la nivel global, Turnul Sfatului a scris la începutul acestei luni. Povestea lor poate fi citită aici: 

VIDEO IT-iștii de două miliarde de dolari ai Sibiului. ”Avem șansa de a face cei mai mulți milionari din România”

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 31902

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Friki Riki

Acum 3 ani

Fix pix. Ce ii tot promovati pe astia? Ati vazut cum a picat marea lor moneda? Dar de comisioanele nesimtite ce le ai la cumparare scrieti? Dar de comisioanele Netopia scrieti? La ce "curs" se va schimba cand faci o plata? Hai sictir...
Raspunde

Elon Musk

Acum 3 ani

O mare bula... Un fel de tren pe aburi avansat cand altii au deja electrice.. Tehnologia 2016+ marchetata bine de baietii inteligenti care o sa faca bani kklau pe urma celor lacomi... Frumos! Succes!
Raspunde

Rares

Acum 3 ani

Banul sub forma lui este supus deprecierii/inflatiei si nu reprezinta o forma foarte buna de economisire. Transferurile bancare dureaza mult, in weekend-uri nici macar nu se proceseaza, orice retragere presupune comision bancar, dobanzile pt economisire sunt foarte mici. Elrond-ul repara toate astea si face mult mai multe de atat, reprezinta viitorul. Este la inceput de drum iar dezvoltarea se face treptat.

Raspunde

Mugurel

Acum 3 ani

Tin minte vremea cand sunam la dispeceratul de taxi, sunam, sunam si imi raspundea o voce suav-plictisit-grabita care ma tinea in telefon vreo cinci minute de ascultam toate convorbirile de prin statia flotei lor. Dupa sase minute imi spunea ca nu are taxi in zona si inchidea neasteptand sa reactionez. Sau imi spunea ca are un taxi dar ca ma costa tariful de dislocare, ca vine de la vreo cinci km la preluare. Pe urma a venit UBER care a perturbat buclele de costuri din sector. No, v-am facut introducerea aceasta ca sa va aduc mai aproape de revolutia din acest sector, cel financiar. Bineinteles e nevoie de reglementare si adoptie, insa adoptia acum trebuie sa vina si din partea bancilor. Si va veni. Ce se intampla azi cu Elrond (lasand deoparte eGLD) si cu sistemul bancar, este exact bucla aceea de la dispecerat care te scotea din minti ca trebuia sa depinzi de ea (dispecer) si ce costurile unilaterale din sistem. Elrond le va reduce la 0,000... per tranzactie. Iar viteaza TpS e de 17 ori mai mare decat la VISA. Iar Maiar iti simplifica interfata UX (User eXperience) unde interactiunea intre conturi se face prin @HeroTag (creat cu numar de telefon). Iar eWallet-ul legat la Maiar de fapt este IBAN-ul tau, tu il controlezi, nu banca (nu o spun in sensul rau, ci constructiv) si tu vei decide carei Agentii de Stocare (Sa ii spunem Banca) ii dai acces la valuta ta pentru cea mai buna dobanda. Inchei cu, sistemul monetar-financiar global trebuie reimprospatat cu reglementare riguroasa pentru a evita o bula inflationista speculativa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus