Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
3°C

Mărțișoare și flori de 1 martie în școli și grădinițe: ministrul educației da, cel al sănătății ba

Mărțișoare și flori de 1 martie în școli și grădinițe: ministrul educației da, cel al sănătății ba

1 martie, prima zi de primăvară aduce cu ea tradiția mărțișorului, element de patrimoniu cultural, înscris în UNESCO, din anul 2017. În această zi, elevii și copiii duc la școală și grădiniță mărțișoare și flori atât pentru dascălii lor cât și pentru colegi. Anul acesta însă, respectarea tradiției stă sub semnul întrebării. În contextul pandemiei de COVID-19 ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, îndemnă la precauție, în timp ce Sorin Câmpeanu, ministrul educației, nu va pune nucio interdicție în acest sens.

Printr-un comunicat de presă emis de reprezentanții Ministerului Educației se anunță că instituția nu va interzice respectarea tradiției ca de 1 martie să se ofere flori și mărțișoare în școli și grădinite.

„Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității. În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum flori și mărțișoare în categoria obiecte personale.

Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Pe de altă parte, întrebat dacă elevii ar putea să ofere mărţişoare şi flori de 1 martie, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății a spus: „Eu aş răspunde cu un citat din Biblie: Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”, potrivit Edupedu. El a adăugat că sfătuieşte pe toată lumea să fie precaută.

Întrebat dacă le recomandă elevilor să dea mărţişoare, Voiculescu a răspuns: „Nu ştiu, poate dacă poartă mănuşi, cred că ar putea să facă gestul acesta”.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus