Vineri,
03.12.2021
Innorat
Acum
3°C

Zeci de tineri au vorbit despre istorie într-un eveniment devenit tradiție la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig

Zeci de tineri au vorbit despre istorie într-un eveniment devenit tradiție la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Avrig

Sâmbătă, 27 februarie, a avut loc cea de-a 11-a ediție de Comunicări științifice și referate ale elevilor și cadrelor didactice, organizată de profesorul de istorie Petre Din, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig. Evenimentul a avut loc on line și va avea ca finalitate apariția, în vară, a unui nou volum „Istoria scrisă de tineri”. La sesiunea de comunicări au luat parte zeci de elevi, profesori de istorie, inspectori de profil din Sibiu și din țară.

Sesiunea de comunicări și referate pe teme istorice a devenit deja o tradiție a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr din Avrig”. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție. Tema de anul acesta a fost istoria legată de Horia Cloșca și Crișan și a reunit în prezentare de referate mai mulți tineri pasionați de istorie din Sibiu, dar și din alte localități din țară. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, sesiunea s-a desfășurat on line.

„În alți ani era un eveniment măreț al liceului nostru. Ne întâlneam cu toții, avem parte și de un spectacol tradițional, cu mâncare tradițională, socializam și prezentam referatele pe teme de istorie într-o atmosferă caldă, de prietenie. Anul acesta a fost diferit, însă, mă bucur enorm că am reușit, totuși, să organizăm această sesiune”, spune prof. Petre Din, organizatorul evenimentului.

Toate referatele prezentate de elevi în sesiune vor fi însumate și vor da naștere unui nou volum „Istoria scrisă de tineri”.

Prezent în sesiune a fost și prof. Emilian Marius Novac, fost inspector școlar general și directorul liceului din Avrig.

„Istoria, chiar și în perioada asta grea în pandemie, este o disciplină iubită și îndrăgită. Ca și profesor de istorie nu pot decât să mă bucur. Doresc și sper să aveți prezentări foarte interesante. Toate vor fi adunate, ca în fiecare an, în volumul Istoria scrisă de tineri care este unul dintre volumele apreciate la nivel local, la nivel județean și chiar la nivel național. Este, de fapt, singurul volum care poartă acest titlu și are această idee generoasă, istoria scrisă de tineri”, a spus prof. Emilian Marius Novac în deschiderea sesiunii.  

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus