Marţi,
19.10.2021
Innorat
Acum
6°C

Un cuplu din Sibiu a renunțat la Germania pentru România și a deschis cea mai modernă clinică veterinară din oraș. „Mereu am știut că o să ne întoarcem în țară”

Un cuplu din Sibiu a renunțat la Germania pentru România și a deschis cea mai modernă clinică veterinară din oraș. „Mereu am știut că o să ne întoarcem în țară”

Începutul primăverii vine la Sibiu cu inaugurarea unei noi clinici veterinare, Centrul Veterinar Transilvania, care își deschide din 1 martie porțile pentru animalele de companie ale sibienilor. În spatele deschiderii acestei clinici stau pasiunile lui Alexandru și ale Cătălinei Ciuban, un cuplu din Sibiu care a lăsat Germania pentru România și care a găsit aici o oportunitate de a pune în practică lucrurile pe care le-au învățat în străinătate.

Cătălina a absolvit facultatea de medicină veterinară în Cluj, iar Alexandru a terminat studiile în Elveția în domeniul management și administrație și timp de 12 ani a lucrat în Germania. În toată perioada facultății, Cătălina a făcut diferite stagii de practică de specialitate în Műnchen, iar după terminarea studiilor a început specializarea pe chirurgie într-o clinică veterinară, până la întoarcerea în țară. Chiar dacă au petrecut atât de mult timp în străinătate, dintotdeauna au știu că se vor întoarce în țară. La Centrul Veterinar Transilvania vor avea oportunitatea de a lucra împreună și de a-și îmbina pasiunile.

„După facultate, am plecat în Germania, unde era soțul meu și acolo am început să lucrez la o clinică de referință. Alexandru a studiat în Elveția, iar în Germania a lucrat pe partea de marketing și management în domeniul hotelier. Mereu am știut că o să ne întoarcem în țară.  Decizia de a deschide clinica a fost una comună pentru că, meseriile noastre se îmbină perfect și, astfel putem dezvolta un centru cu servicii complete, atât pentru proprietar cât și pentru companioni”, povestește Cătălina.

„O experiență plăcută atât pentru proprietar, cât și pentru animalul său”

În activitatea din cadrul clinicii, Cătălina va fi asistată inițial de încă doi medici și două asistente. Totodată, echipa de profesioniști va fi consiliată de specialiști din România sau din străinătate, care vor fi prezenți periodic la centru pentru consultații.

Animalele vor beneficia de o gamă largă de servicii, după cum urmează: consultații, medicină preventivă, prevenția bolilor infecțioase prin vaccinări, deparazitări, consultații amănunțite pe partea de medicină internă, analize de laborator complete, radiografie digitală, chirurgie generală, ortopedie, endoscopie, recoltare de biopsii, stomatologie, terapie intensivă, dermatologie. De asemenea, orice animal care va avea nevoie de spitalizare poate rămâne la centru sub atenta supraveghere a personalului medical.

„Dorim să oferim servicii de înalte standarde și vrem să fie o experiență plăcută atât pentru proprietar, cât și pentru animalul său de la intrarea în clinică și până la vindecarea completă”, explică aceasta.

Dotări complete pentru îngrijirea animalelor

Spațiul ales de Cătălina și Alexandru pentru clinică dispune parcare și de o zonă de așteptare în aer liber. Totodată, în interior, lângă recepție, se află o sală de așteptare amenajată astfel încât câinii și pisicile să își aștepte separat rândul pentru programare pentru a minimaliza orice factor care ar putea stresa animalele în vreun fel.

Fiecare încăpere din centru este concepută astfel încât să satisfacă toate nevoile animalelor care ajung aici. Clinica este compusă din două săli de consultație, un laborator de analize, o sală de internare pentru pisici, una pentru câini, o sală de internare cu intrare separată pentru pacienții infecțioși  pentru a nu disemina agenții infecțioși și a menține contactul redus cu celelalte animale. De asemenea, există o sală preoperatorie care este și centru de comandă unde animăluțele vor fi pregătite pentru operații, două săli de operație, una pentru chirurgie toracică, ortopedie și a doua pentru chirurgia mai puțin sterilă: stomatologie, endoscopie, plăgi, o sală de radiologie, o sală pentru sterilizarea echipamentelor și un spațiu postoperator și de terapie intensivă unde stau animăluțele până își revin în totalitate înainte de a merge acasă.

Îngrijire la orice oră pentru animalul tău de companie

Centrul Veterinar Transilvania va asigura urgențele animalelor de companie ale sibienilor la orice oră. În orice moment va fi sunat, personalul se va deplasa la clinică pentru a rezolva problemele de sănătate ale animalelor.

„Ceea ce este important ca oamenii să știe este că vom fi mereu în sprijinul lor. La orice oră răspundem la telefon și avem grijă de animăluțe. Urgențele sunt prioritare și ne bucurăm că putem să le fim alături ori de câte ori vom fi sunați”, detaliază aceasta.

Centrul Veterinar Transilvania este situat pe strada Bâlea din Sibiu, numărul 15 și va funcționa după următorul program: luni-vineri: 8-20, sâmbătă: 9-15, iar programările se fac la numărul de telefon 0369 428 428. Totodată, numărul de telefon destinat urgențelor este 0771 362 665. Pe cei de la Centrul Veterinar Transilvania îi găsiți  și pe pagina de facebook cu același nume.

Comentarii

3 comentarii

Cristian

Acum 7 luni

Din descrierea experientei si a dotarilor realizate nu pot sa va zic decat felicitari si sa va urez succes! Stiu ce inseamna necesitatea existentei unui serviciu de urgenta 24/24 si a unui cabinet modern pt prietenii necuvantatori ai omului..Am un yorkie de 12 ani care a avut de mic probleme... Voi veni cu siguranta!
Raspunde

Dracu

Acum 7 luni

Mutati-va la selimbar, mohu sau bungard sa traiti in miros de cacat si-o sa va treaca revenitul in tara. Multumim dlui Maier, dnei Fodor si dlui Grecu pt eforturile lor sustinute in poluarea cibinului si mentinerea miresmei de cacat in zona...
Raspunde

Pug the (only) Kid

Acum 7 luni

Buna initiativa, mai ales ca dupa cum spun reprezentantii unui partid "progresist" de pe la noi, familiile sunt de foarte multe feluri, genurile sunt si ele de si mai multe feluri, familia formata de o femeie cu un barbat este nociva si alte scintilații din puțul gândirii... Asa ca e firesc ca neo-familiile sa fie formate din unu sau doi (poate chiar si trei) hominizi si din cateva fiinte necuvantatoare care sigur vor avea necoie de cat mai multe cabinete veterinare. Copiii sunt optionali si desigur pot fi nascuti sau comandati pe Internet, tot aia e, nu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus