Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Sibienii fără adăpost vaccinați de echipa mobilă. 20 au acceptat, 5 au refuzat

Sibienii fără adăpost vaccinați de echipa mobilă. 20 au acceptat, 5 au refuzat

20 de oameni ai străzii din Sibiu, aflați în evidența primăriei și care merg la Adăpostul de noapte, au fost vaccinați împotriva Covid-19 până la acest moment, cu ajutorul echipelor mobile coordonate de Direcția de Sănătate Publică din Sibiu. În aceeași perioadă s-au vaccinat și Marius Hăgeanu, șeful adăpostului și soția acestuia, Mihaela, fiind programați la centrul de vaccinare de la Spitalul de Pediatrie. Personalele fără adăpost pot în continuare să se vaccineze, în cea de-a II-a etapă, dacă își doresc acest lucru.

Până la acest moment, 20 din cele 25 sau 28 de persoane aflate în evidența Primăriei Sibiu s-au vaccinat, potrivit Mihaelei Sabău, șefa Serviciului Public de Asistență Socială.

„Persoanele fără adăpost din Sibiu pe care le avem în evidență au fost vaccinate în data de 5 februarie și au avut rapelul în 19 februarie. Au fost vaccinați 20 de beneficiari. Personalul care ține de Serviciul de Asistență Socială, inclusiv șefii Adăpostului de Noapte s-au vaccinat în prima etapă. Noi am avut o ședință cu toți în care am explicat ce presupune vaccinarea împotriva COVID, am avut foarte multe informații, am citit prospectul și apoi fiecare a decis dacă dorește sau nu să se vaccineze. În ceea ce privește persoanele fără adăpost noi avem, în medie, aproximativ 25 sau 28 care vin la adăpostul de noapte. Le-am explicat și lor ce presupune vaccinul, apoi fiecare a completat o declarație prin care au fost de acord cu vaccinarea. Declarațiile au fost trimise la DSP și a venit o echipă mobilă formată dintr-un medic și un asistent de la DSP, iar de la noi a fost asistenta medicală comunitară, iar oamenii au fost vaccinați. Cinci dintre cei prezenți la adăpost au refuzat”, spune Mihaela Sabău.

Pe pagina de socializare a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, Rovaccinare Sibiul este menționat cu vaccinarea persoanelor fără adăpost.  

„Din dorința de a sprijini și de a fi alături persoanelor care vin zilnic în Adăpostul de Noapte din Sibiu, soții Mihaela și Marius Hăgeanu au hotărât să se vaccineze împotriva COVID-19. Aceștia au ales să-și canalizeze toată energia în folosul celor cu o situație mai puțin fericită, persoanele fără adăpost. Marius Hăgeanu este șeful adăpostului, iar soția sa, Mihaela Hăgeanu, este responsabilă de cantina centrului. Sunt oameni cu suflet de aur și împreună cu angajații instituției vin în ajutorul celor care au nevoie atât de o masă caldă, cât și de un loc de dormit”, scrie pe pagina Rovaccinare.

În continuare, persoanele fără adăpost care sunt înregistrate în evidențele primăriei Sibiu și care aparțin de Adăpostul de Noapte din Sibiu se pot imuniza în Etapa a II-a de vaccinare.

„Persoanele fără adăpost se pot vaccina în continuare. Chiar am avut încă două persoane care au cerut acum vaccinarea și i-am programat prin platformă și chiar acum în 15 trebuie să meargă la Redal și vor merge, pentru că știu ce au de făcut”, mai spune Mihaela Sabău.

Până în acest moment, în România, au fost vaccinate 414 persoane fără adăpost, adică 31% din totalul celor aflate în această situație.

Sursa Foto: Rovaccinare

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus