Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Deak Arpad, câștigătorul concursului de statui lansat de muzeul Brukenthal: „Este o imensă responsabilitate”

Deak Arpad, câștigătorul concursului de statui lansat de muzeul Brukenthal: „Este o imensă responsabilitate”

În urma voturilor juriului, câștigător al concursului de statui lansat de muzeul Brukenthal din Sibiu este sculptorul Deak Arpad din Oradea. Acesta va realiza noua statuie a Baronului Samuel von Brukenthal, care urmează a fi amplasată în Piața Mare, în a doua parte a acestui an.

„Sibiul a fost și este un oraș foarte important pentru mine. Atmosfera specifică de așezare medievală cu clădiri splendide și muzee de o rară bogăție fac din Sibiu un centru cultural de neocolit. Anul trecut am petrecut un timp mai îndelungat în oraș pentru realizarea unui proiect sculptural de anvergură cu un prieten scenograf. Cu această ocazie am revizitat orașul. Când am aflat de concursul lansat de muzeul Brukenthal, m-am implicat cu cea mai mare plăcere. Deși timpul alocat realizării machetelor a fost destul de scurt, am încercat să includ în lucrare experiențele mele pozitive legate de Sibiu, de la festivalurile de jazz din tinerețe care dădeau o dimensiune internațională locului, la magia momentelor petrecute în fața Omului cu tichie albastră. A realiza statuia Baronului Brukenthal în fața Muzeului este o imensă responsabilitate. Mulțumesc pentru încrederea acordată”, a declarat sculptorul Deak Arpad.

Anul trecut, Deak Arpad  a vizitat Sibiul și a început aici lucrările pentru o statuie pentru orașul Oradea. Lucrarea reprezintă un cavaler care a fondat  Oradea, iar la momentul actual este turnată în bronz, dar nu este încă asamblată.

Citește și „FOTO-VIDEO Așa va arăta noua statuie din Piața Mare a Baronului Samuel von Brukenthal, estimată la 100.000 de euro”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lenuța Țiovâreanu

Acum 1 an

Un hun face statuia unui sas asupritor si ucigas de romani si noi stam si ne uitam! Romani, treziti-vati! Sibiul oras romanesc al lui Avram Iancu si Tudor Vladimirescu!
Raspunde

Cristian

Acum 1 an

Mai lasa-ne cu multele tale nume si remarcile tale de toata jena...cand tara doarme si pamfletul jalnic explodeaza. Ca si dorinta primariei si a nu-sh cui de a imortaliza neaparat o istorie de impilare ..
Raspunde

Cornel

Acum 1 an

Romanii s-au chinuit ani de zile sa obtina aprobarea amplasarii unei statui a lui Avram Iancu in parcul Astra. Nici in ziua de astazi nu s-a obtinut aprobarea. Vina este a noastra, a romanilor. Pentru ca nu ne cunoastem istoria si ii lasam pe alogeni sa isi faca de cap. Cica "un cavaler" care a fondat Oradea. Au fondat hunii Oradea la fel cum a fondat Hermann Sibiul. Cand de fapt orasul exista de pe vremea romanilor si se numea CEDONIA. Ce mizerii pot face gunoaiele "alese" ale cetatii.
Raspunde

Ghita

Acum 1 an

Primul era Arici Pogonici si alti trombonisti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus