Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

FOTO-VIDEO Așa va arăta noua statuie din Piața Mare a Baronului Samuel von Brukenthal, estimată la 100.000 de euro

FOTO-VIDEO Așa va arăta noua statuie din Piața Mare a Baronului Samuel von Brukenthal, estimată la 100.000 de euro

Sculptorul Deak Arpad din Oradea va realiza noua statuie a Baronului Samuel von Brukenthal, care urmează a fi amplasată în Piața Mare, în a doua parte a acestui an.

”Cel mai mare concurs de proiecte de sculptură din istoria Sibiului”, cum l-au denumit reprezentanții Muzeului Național Brukenthal, și-a stabilit în această dimineață câștigătorul. Lansat în data de 15 martie, concursul a tras atenția a 22 de sculptori din toată țara și din străinătate. Zece din cei 13 membri ai juriului au votat luni dimineață ca propunerea sculptorului Deal Arpad din Oradea să fie câștigătoare.

”Ideea unei astfel de statui este una veche de trei, patru ani, directorul Muzeului Național Brukenthal, Sabin Adrian Luca, spunând că își dorește ca Baronul Samuel von Brukenthal să aibă o statuie în Piața Mare, în vecinătatea muzeului care-i poartă numele. Acum, la 300 de ani de la nașterea baronului, iată că putem aduce în fața dumneavoastră proiectul câștigător”, a declarat Alexandru Chituță, purtătorul de cuvânt al muzeului sibian.

Proiectul amplasării noii statui este coordonat de Rotary Sibiu, reprezentanții clubului declarând că în zilele următoare încep demersurile pentru obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare amplasării statuii.

Costul statuii a fost evaluat la aproximativ 100.000 de euro, el urmând a fi susținut în mare parte de compania Boromir, Rotary Club Sibiu și Asociația Lions Sibiu.

Noua statuie va avea o înălțime de aproximativ 2,8-3 metri și va sta pe un soclu în stil baroc de aproximativ 60 de centimetri.

Cât privește autorul ei, Deak Arpad este unul dintre cei mai apreciați sculptori contemporani, acesta având numeroase lucrări publice în diferite orașe din țară.

Iată, mai jos, și alte proiecte înscrise în concurs:

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7518

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Veronela Butnariu

Acum 3 ani

Distrugerea valorilor si neamului romanesc nu se opresc! In piata mare din Sibiu trebuie sa fie Mihai Viteazu si sfant, Tudor Vladimirescu, Vasile Lupu, Neagoe Basarab, Victor Piturca, doamna Stanca, nu cei care ne-au jumulit istoria si ne-au ucis strabunii!
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 3 ani

HAIL saxon baron! ..rastalmacire dupa Păstorel Teodoreanu You, saxon baron, saxon baron, Why are you perched so high, I wonder? Because you conquered us, as well, Or that your stomach is so great?
Raspunde

Sibian 100%

Acum 3 ani

doar 100 de mii? ieftin. eu zic sa mai puneti inca 100 si sa ii faceti si Doamnei Fodor statuie. dumnezo sa ii dea sanatate si ani lungi ca sa distruga orasul asta complet, ca alta scapare nu mai vad.
Raspunde

Marcian radu

Acum 3 ani

Deci un cap de 2,8-3 m? S-a ales ca de obicei cea mai tâmpă variantă?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Oare de aici s-a inspirat artistul? https://www.youtube.com/watch?v=Na4v8CeKnxM Aduce,nu-i asa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus