Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Şeful ISU Sibiu, despre elicopterul SMURD pentru munţii Făgăraş: Economisim zeci de minute la intervenţii

Şeful ISU Sibiu, despre elicopterul SMURD pentru munţii Făgăraş: Economisim zeci de minute la intervenţii

Pentru prima dată, un elicopter SMURD va fi mult mai aproape de zona turistică Bâlea din munţii Făgăraş, ceea ce îi va ajuta pe salvatori să economisească zeci de minute la intervenţiile de salvare a victimelor, spune şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Lucian Trefaş.

"Acel elicopter care va fi pentru Braşov - Sibiu va fi la mijlocul distanţei dintre Braşov şi Sibiu pentru masivul Făgăraş. Este foarte important pentru că economisim câteva zeci de minute la intervenţii cu un grad ridicat de complexitate, adică acolo unde se solicită intervenţia elicopterului este clar că urgenţa este una majoră. Avându-l mai aproape, sigur o să răspundem mai bine la situaţiile mai complexe în primul rând şi categoric în salvarea montană, o să ne ajute să avem un acces mai rapid către persoanele care sunt în dificultate în zona montană", a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful ISU Sibiu, Lucian Trefaş.

În prezent, la operaţiunile de salvare din judeţul Sibiu unde este nevoie de transport medical de urgenţă aerian se aduce elicopterul SMURD de la Târgu-Mureş.

În ianuarie 2016 a avut loc la Bâlea Lac cea mai mare operaţiune de evacuare a 72 de turişti cu elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, după ce se stricase telecabina.

Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) a primit, joi, primele trei elicoptere achiziţionate din fonduri europene prin proiectul "Viziune 2020". Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat că rolul acestor elicoptere în principal va fi de "creare a trei baze noi pentru intervenţie montană".

"Vor fi baze care vor fi în apropierea zonelor montane, una în zona Caransebeş - Caraş, una în zona Braşov - Sibiu şi una în zona Suceava", a mai precizat şefu DSU. 

Vizualizari: 1613

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus