Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Au preluat funcțiile în Guvern. Cristian Roman și-a blocat postul la spital

Au preluat funcțiile în Guvern. Cristian Roman și-a blocat postul la spital

Radu Szekely, propunerea USR PLUS pentru un post de secretar de stat în Ministerul Educației și Cristian Roman, propus de PNL în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și-au preluat noile poziții. Dacă Radu Szekely a anunțat că a demisionat din conducerea Școlii Finlandeze, Cristian Roman spune că și-a suspendat funcția de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, urmând să se întoarcă atunci când îi va înceta activitatea de secretar de stat.

”Cred foarte tare în educație ca drept nu ca privilegiu, în forța educației de a schimba destine, și tot ceea ce am construit până acum în domeniul educației, atât în mediul privat, cât și în sistemul public, se bazează pe acest crez. La propunerea #USRPLUS, am preluat postul de Secretar de Stat pentru Echitate și Egalitate de Șanse la Ministerul Educației”, a anunțat Radu Szekely. ”Este un portofoliu care vine la pachet cu foarte multe provocări, pe toate nivelurile societății: acces la învățare de calitate pe tot parcursul vieții, diminuarea decalajelor între mediul rural și cel urban, repararea "fracturii digitale" dintre cei care au acces ușor la aplicații ce le ușurează viața și cei care nu au, asigurarea de suficiente locuri în creșe pentru toți copiii, reducerea prăpastiei îngrijorătoare între cei care își depășesc condiția socio-economică prin învățare și cei care, datorită eșecului educațional de la o generație la alta, rămân blocați în cercul vicios al sărăciei” a completat noul secretar de stat.

 

Roman: ”Am decis să accept această funcție care mă obligă și mai mult să fiu în slujba comunității și a binelui public”

 

Cristian Roman a anunțat că pe perioada în care va fi secretar de stat își va suspenda contractul de management de la spital. ”Membru în Guvernul României!  Este onorant pentru mine că astăzi am fost numit Secretar de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Asumarea unui rol activ în cadrul unui minister este o misiune dificilă care mă responsabilizează enorm. Însă, pentru că am încredere în echipa guvernamentală, am decis să accept această funcție care mă obligă și mai mult să fiu în slujba comunității și a binelui public. În prezent, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este pe un trend ascendent, fiind implicat - cu fonduri europene - într-un amplu proces de modernizare a clădirilor și de dotare cu aparatură și echipamente de ultimă generație, care vor aduce întreg spitalul la standardele dorite.  Toate proiectele în care spitalul este implicat se vor derula conform graficelor stabilite. Am garanția că echipa unității sanitare va duce la bun sfârșit tot ceea ce am construit împreună până în acest moment. Pentru mine, perioada în care voi activa la București va presupune o suspendare de drept a contractului de management, astfel încât ulterior îmi voi putea relua activitatea la spital. În momentul de față am decis să fac din nou pasul spre administrația națională, având în vedere că s-a considerat că este nevoie de mine la un nivel mai înalt”, a scris Roman pe pagina sa de Facebook.

Și fostul viceprimar Răzvan Pop urmează să preia noua funcție obținută în urma propunerii PNL Sibiu, cea de director al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

IPS Mahmud

Acum 1 an

Si-a blocat postul. Mare om.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Mare caracter.
Raspunde

Mister

Acum 1 an

Cel mai mare
Raspunde

Patri

Acum 1 an

pilili ieste pdl-pnl,nu va e clar?da ati votat deaji sibeni
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus