Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Intră sau nu Sibiul în scenariul roșu? Datele centrale indică o nouă creștere a incidenței

Intră sau nu Sibiul în scenariul roșu? Datele centrale indică o nouă creștere a incidenței

Pe lângă cele șase localități din județul Sibiu în care incidența noilor cazuri de Covid-19 a determinat de mai multe zile intrarea în scenariul roșu, și datele centralizate la nivelul municipiului Sibiu indică o creștere a cazurilor.

Actualizare 13:40 Instituția Prefectului Sibiu informează că, la nivelul județului Sibiu, rata de incidență cumulată este de 1,99/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Conform buletinului dat publicității în cursul zilei de sâmbătă, de acum încolo cifrele oficiale pe acest subiect vor fi considerate cele comunicate de către Ministerul Sănătății (date care nu corespundeau cu rezultatele calculate la Sibiu). ”În conformitate cu adresa CNCCI nr. 117348/05.03.2021, începând din 06.03.2021 rata de incidență la nivel de județ/UAT se calculează automat în platforma alerte.ms.ro . Drept urmare valorile ratei de incidență la nivel județean/UAT pentru ziua curentă au fost extrase din platforma mai sus menționată”, comunică Instituția Prefectului Sibiu.

Știrea inițială:

2,86 de bolnavi la mia de locuitori în ultimele 14 zile este incidența comunicată pentru ziua de vineri în municipiul Sibiu. Sursa acestei incidențe este Ministerul Sănătății. ”Vocea unică” de la nivelul județului Sibiu, adică Instituția Prefectului, nu a mai comunicat datele calculate de DSP Sibiu referitoare la incidența Covid-19 în județ din cursul zilei de joi. 

Indicele de 2,86 reprezintă o nouă tendință de creștere a gradului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 în cea mai mare localitate din județul Sibiu. Pentru ziua de joi, Ministerul Sănătății anunța în cazul Sibiu o incidență de 2,75, după o zi de miercuri în care acest indicator era de 2,99.

La o rată a incidenței de peste trei cazuri la mia de locuitori, o localitate intră în așa-numitul ”scenariu roșu”. Timp de 14 zile de la intrarea în acest scenariu, toate restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc se închid. Terasele mai pot fi utilizate, dar numai cu păstrarea unei distanțe de doi metri între mese.

Oricum, situația acestor date oficiale nu este, deocamdată, una foarte clară, din moment ce acestea nu corespund cu cele comunicate de către Instituția Prefectului Sibiu. După cum arăta Turnul Sfatului în urmă cu o zi, conform datelor centralizate de Ministerul Sănătății, municipiul Sibiu ar fi trebuit să intre în scenariul roșu din cursul zilei de marți, 2 martie, când pentru reședința de județ a fost calculată o rată a incidenței de 3,11. Pentru autoritățile sibiene, însă, în acea zi incidența era de 2,86 cazuri la mia de locuitori. Diferențele au fost explicate prin faptul că autoritățile centrale ar realiza calculele raportat la un număr de populație diferit față de cel la care se raportează autoritățile locale (citește mai multe pe acest subiect aici: După Ministerul Sănătății, municipiul Sibiu trebuia să fie din 2 martie în ”zona roșie”. Încurcați în cifre).

Vezi mai jos istoricul ratei de incidență din primele cinci zile ale lunii martie 2021

Sursa: Ministerul Sănătății 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 1 lună

Aceasta instituție capusa DSP cat si cea a prefecturii nu sunt in stare sa numere. Trebuie sa numere miticii. Cei de la București stou mai bine ce e in Sibiu. Cum sa ai încredere in aceste asa zise institutii ale statului. Doar stim ca de la stat nu vin decat varice si hemoroizi.
Raspunde

BON

Acum 1 lună

S-a deschis din nou Orăşelul de Crăciun?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus