Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
7°C

După Ministerul Sănătății, municipiul Sibiu trebuia să fie din 2 martie în ”zona roșie”. Încurcați în cifre

După Ministerul Sănătății, municipiul Sibiu trebuia să fie din 2 martie în ”zona roșie”. Încurcați în cifre

Ministerul Sănătății a luat inițiativa de a prezenta zilnic un buletin legat de rata incidenței și vaccinarea COVID, preluând astfel din sarcinile direcțiilor județene de sănătate publică, însă datele furnizate de la București nu coincid cu cele din teritoriu.

Conform cifrelor prezentate pe site-ul Ministerului Sănătății, municipiul Sibiu trebuia să se afle din 2 martie în  ”zona roșie”, având o incidență de 3,10. În aceeași zi, DSP Sibiu a anunțat o incidență de 2,86 de cazuri active la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Nici în zilele următoare cifrele nu sunt la fel. În 3 martie, incidența dată de minister este de 2,99, iar DSP a raportat o incidență de 2,88, iar în 4 martie, ministerul a dat rata incidenței ca fiind de 2,75, iar DSP – 2,89. Nici în celelalte localități datele nu sunt identice, rata incidenței prezentată de Ministerul Sănătății fiind mai ridicată decât cea prezentată de Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Până la această oră, DSP Sibiu nu are o poziție oficială legată de subiect, urmând să facă o informare după ce va strânge toate datele necesare de la Ministerul Sănătății. Cel mai probabil, însă, diferența ține de populația la care se face raportarea cazurilor active, Ministerul Sănătății având alte date decât cele din teritoriu, deoarece probleme similare s-au semnalat în mai multe județe.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus