Cu orașul intrat iar ”în scenariul roșu”, restaurantele din Sibiu își mai pot primi clienții doar dacă au terase. Iar printre noile restaurante care au avut curajul de a se deschide taman în pandemie și chiar în ”buza” celor două săptămâni în care la interior activitatea este din nou oprită se numără Rabbit Soup. În Piața Mare.
De fapt, restaurantul e doar un fel de ”prelungire” a Rabbit Hole, locul deschis de mai multă vreme în zona zero a Sibiului. Am ales să vedem care e gustul din supele noului restaurant, chiar dacă vremea de afară numai la terasă nu te îndeamnă să lenevești și chiar dacă, după cum scrie și în meniu, e mai ieftin să comanzi pentru acasă decât să mănânci în centru. Adică pentru o ciorbă de fasole cu ciolan plătești 16 lei ca să o mănânci în răcoarea primăverii din Piața Mare sau 14 lei dacă o iei la pachet. La ciorba de burtă sau gulașul cu black angus, diferența e mai mică: 17 lei dacă mănânci acolo, 16 lei dacă iei la pachet.
Am ales să rămânem la terasa din centru: erau locuri berechet, chiar și în jurul acelor „încălzitoare” cu flăcări lungi. Finuță amăgire: și să îți alegi un scaun lipit de aceste consumatoare de gaz, nu simți nicio căldură. Nădejdea în confortul termic tot de pături ține. Iar la Rabbit Soup aveau pături suficiente.
Meniul cu supe e pe o foaie. Cel de duminică (așa scria deasupra) avea șapte ciorbe și trei supe creme. Toate nou introduse, așa că la acestea ne-am aruncat. Mai precis, o supă cremă de ardei copt cu brânză de capră și una de cartofi cu ”somon fume și ceapă lioneză”. N-au trecut, cred, nici cinci minute de la comandă, și supele erau pe masă.
Supă cremă de cartofi cu ”somon fume și ceapă lioneză”, la Rabbit Soup
Plăcute din punct de vedere estetic și la o temperatură tocmai potrivită. Ce-am observat din prima: crutoanele. Nici n-aveai cum să nu le remarci, la cât de tari erau. Chiar și lăsate la înmuiat în supă, după câteva zeci de secunde unele căpătau o textură apropiată de o gumă de mestecat. Aproape clar, unele crutoane erau vechi, alte proaspete. ”Toate sunt de azi”, ne-a asigurat tânărul ospătar.
Dincolo de această cârcoteala mică, supele au fost bune. Cu toate că celei declarată cu somon nu i se prea simțea, însă, gustul acela de pește afumat. Nici nu ar fi prea avut cum, din moment ce în toată supa am găsit, pe fundul farfuriei, fix patru bucățele din peștele pus în titulatura preparatului.
Supa de ardei copt (foto principală), de un roșu care aducea a culoarea bulionului, a fost fără cusur. Recunosc, îmi era și foame.
Coaste de porc, la Rabbit Hole
La felul principal am împărțit niște coaste de porc și un pui asiatic, ambele preparate (alese din meniul Rabbit Hole) fiind aduse înainte ca noi să terminăm supele. Nu a fost o mare tragedie, deoarece eram trei la masă iar unul dintre noi a comandat doar fel principal. Dar puiul asiatic a răcit ușurel în răcoarea pieței, până să ne apucăm să îl împărțim la două farfurii.
Deși ușor înnegrite, coastele n-au prea avut cusur. Cu un cartof tăiat în două și băgat la cuptor și două sosuri puse separat, coastele de porc au dispărut rapid de pe masă. Puiul asiatic a fost preparat ”clasic”, cum s-ar spune, iar bucătarul a avut grijă să nu aibă la ce să dea greș.
Pui asiatic comandat la Rabbit Soup din meniul Rabbit Hole
Despre desert, un ”chocolate mousse” nu prea are rost să comentăm. E din cele cumpărate de la alți furnizori (Eisberg în cazul de față), gata preparate și înghețate.
Din toată experiența ”Rabbit Soup”, în afară de gustul plăcut al mâncării au rămas episoadele ”de iepuraș” ale tânărului ospătar. Care n-a mai avut grijă și de eventualele șervețele de care am fi avut nevoie (ne-am descurcat, am primit de la alte mese), după cum a amânat de fiecare dată să debaraseze masa. N-a adus doar felul principal înainte de a fi terminat supele, ci a adus și desertul înainte de a termina felul principal. ”Să fie”.
La final, am avut de plată 134 de lei. Câte 16 lei pentru fiecare din cele două supe, 39 de lei pentru coastele de porc, 33 de lei pentru puiul asiatic, 14 lei pentru desert și 16 lei pentru două sticle cu apă plată.
Bugs Bunny
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: rabbit soup , Sibiu , restaurant
Vizualizari: 6660
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Verzii?
Acum 6 ore
Un român
Acum 6 ore
Xman
Acum 6 ore
Q
Acum 6 ore
Till Eulenspiegel