Miercuri,
19.05.2021
Innorat
Acum
10°C

ACTUALIZARE. Situație dinamică la vaccinări. Aproape 5.500 de sibieni s-au înscris pe liste de așteptare, în mai puțin de o oră

ACTUALIZARE. Situație dinamică la vaccinări. Aproape 5.500 de sibieni s-au înscris pe liste de așteptare, în mai puțin de o oră

Actualizare 13:50. La mai puțin de o oră de la deschiderea listelor de așteptare pentru vaccinare, erau înscriși 5.460 de sibieni. 

Dacă în primele minute exista un interes crescut pentru centrele care au fluxuri de vaccinare cu Pfizer și Moderna, la ora redactării acestui material, sute de persoane sunt înscrise și la centrele care au fluxuri de vaccinare AstraZeneca. 

Cele mai multe persoane de pe lista de așteptare sunt la Centrul 1 Redal Expo (Pfizer, Moderna - 2.320).

 

Știre inițială. La câteva minute de la deschiderea listelor de rezervări pentru vaccinarea populației generale, peste o mie de sibieni s-au înscris deja pe platformă. 

Din datele afișate pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro , sibienii s-au înscris preponderent pe listele de așteptare din centrele cu fluxuri Pfizer și Moderna, mai puțin fiind interesați de AstraZeneca. 

Puțin după ora 13:00, 1.156 de sibieni erau deja înscriși pe lista de așteptare la Centrul de Vaccinare fix de la Redal Expo (două fluxuri Pfizer). 336 de sibieni sunt pe lista de așteptare de la centrul din Avrig (Pfizer – 2 fluxuri), iar alți 143 la Agnita (Pfizer – 1 flux).

Astăzi, după ora 13:00,  a devenit disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, iar în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

  • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
  • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
  • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center, iar modalitățile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare sunt următoarele:

- Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care

locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.

- Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi

programat la vaccinare in ziua și in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

 

Vizualizari: 11142

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

In asteptarea unei platforme functionale!

Acum 2 luni

Unde naiba v-ati programat ca de azi dimineata e blocata adresa cu Server not found sau eroare 404
Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Oare din lista de vaccinare pe naspa, scuze "din eroare", a angajatilor consiliului judetean au mai ramas persoane pentru etapa 3? Sau acum e etapa ghinionistilor, care nu au neamuri angajate la stat?
Raspunde

Alu nelu

Acum 2 luni

Pe la ora 14 am intrat si m-am inscrs pe lista de așteptare la redalexpo,cred ca a durat vreo 10 minute toata povestea
Raspunde

Stefi

Acum 2 luni

Selecție naturală :))) ce se vor ieftini casele si terenurile cand mor vreo 30% dintre români, că s-au vaccinat cu vaccinurile experimentale aduse de Mosad-Arafat si Plăvanis :))) Mergeți ca boii la tăiere...
Raspunde

Silviu

Acum 2 luni

Chiar nu meriti nici un raspuns, dar din cauza idiotilor ca tine o sa mai traim cu virusul asta mult si bine.
Raspunde

Dan

Acum 2 luni

Noi nu mai traim cu virusul asta, pt ca suntem imuni, vom trai cu restrictiile actuale mult si bine pt ca berbeci ca Setfi sa nu se imbolnaveasca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus