Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Rezultatul controlului DSP la Secția ATI a Spitalului Județean: S-a constatat nerespectarea procedurii privind contenția. Medicul șef, amendat cu 10 mii de lei

Rezultatul controlului DSP la Secția ATI a Spitalului Județean: S-a constatat nerespectarea procedurii privind contenția. Medicul șef, amendat cu 10 mii de lei

Medicul șef al Secției ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu, dr. Mihai Sava, a fost amendat cu 10 mii de lei după ce inspectorii ATI au constatat lipsa parafei medicilor specialiști sau primari în foile de observație, existând doar parafa medicului rezident an I sau II. De asemenea, pentru nerespectarea procedurii privind contenția, respectiv lipsa registrului de contenție și a acordului informat s-a aplicat sancțiunea contravențională cu amendă al unității sanitare, în valoare de 2000 de lei.

Instituția Prefectului a anunțat astăzi rezultatul controlului efectuat de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) la Secția ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Pe lângă aceste sancțiuni, inspectorii DSP au ”formulat o serie de prescripții cu termene”. Inspectorii solicită ca procedura de contenție să fie actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările și completările ulterioare, procedură ”de care va răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor”, după cum precizează Instituția Prefectului. ”Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observație și arhivarea acestora cu termene stabilite (de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor. Medicii primari și specialiști ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenți an I și II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observație - răspunde personalul cu atribuții. Foile de observație vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluției stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant”, se mai arată în nota de constatare a inspectorilor DSP.

Controlul DSP a fost solicitat de către Instituția Prefectului luni, 8 martie, în urma apariției articolului ”Și eu am omorât oameni! Dezvăluiri șocante din Secția ATI a Spitalului Județean” în ziarul Turnul Sfatului. ”Am solicitat prin adresă scrisă Direcției de Sănătate Publică Sibiu să verifice de îndată, aspectele semnalate în presă și să ia toate măsurile care se impun”, anunță Instituția Prefectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9906

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Xxx

Acum 3 ani

Se vede evoluția omenirii!!! Pt crimă acum 100 de ani erai spunzurat...acum ..50...închis pe viață...acum...20...închis vreo 20 de ani...de azi...amenda 10000!!! In ritmul asta peste 20 de ani se vor da premii pt crimă!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Yyy

Acum 3 ani

Is curios daca vreunul din astia care sare in sus si zice "crima" (singura crima dovedita sau, ma rog, asumata la n ivel declarativ deocamdata e cea a asistentei) stie mai mult decat articolul din TS si zvonuri gen "am auzit io de la X ca asa e..." Nu de alta, dar au mai aparut si marturii care infirma acuzatiile, inclusiv domul Boica, care chiar e un om care si-a castigat respectul, dar TS-istii sunt prea "impartiali" ca sa le publice, cum de altfel ignora si comunicatul SRATI. Parca e Tribuna, in care nu puteai citi nimic de vreun proces al lui Carabulea :-)
Raspunde

Lăsați orice speranță, voi cei care intrați !

Acum 3 ani

asta ar trebui scris la intrare in Spitalul Judetean Sibiu nici macar 10.000 de lei pentru un omor. au fost zeci de pacienti ajunsi la ATI Sibiu care probabil daca erau tratati cat de cat uman ar fi scapat cu viata de acolo. oricum un medic sef la ATI nu este doar un "erou" simplu. este un "super erou" cu super salariu si spor. acest "control" DSP o mare insulta la adresa celor omorati cu zile si la adresa noastra. Adica totul e perfect la ati, lipsea doar o stampila.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Yyy

Acum 3 ani

Despre care crimă vorbiți? Mai citți articolul de 3 ori, poate înțelegeți. Nu s-a descoperit nici o crimă. Lipsa parafei sau a unui registru nu însemnă crimă. I-au prins pe doctori - ca în bancul ăla - că nu au șapcă și le-au dat amendă. Când doctorii ăștia vă salvează părinții nu vă mai uitați dacă au parafa care trebuie.
Raspunde

Cristian

Acum 3 ani

As fi curios daca s-ar intampla sa dezvoltati o forma grava care necesita ingrijiri la ATI, ce sentiment ati avea cand v-ar duce acolo avand in vedere procedurile pe care le aplica si sansele destul de reduse de a mai iesi in viata? Pana la urma se poate intampla oricui sa ajunga la ATI ...
Raspunde

DGA

Acum 3 ani

pai cine merge acolo?Am ingropat saptamana trecuta pacient trecut prin mana lor. Zece zile repetau intr-una ca este stabil, in cazul in care prindeai pe cineva la telefon, daca nu ridicau si puneau telefoun in furca, sau daca nu te trimiteau de pe zona verde pe cea rosie, sau de la asistenta la rezident........Cate probe mai vor? Cati trebuie sa mai moara pana se iau masurile legale?
Raspunde

Jethro

Acum 3 ani

10000 lei amendă? Pai Sava are peste 5000 euro salar. Macar 100000 de-i dadeau. Iar sectia 2000? Imeduat se pune de-o donatie si se rezolvă. Aștept ancheta procurorilor!
Raspunde

Dan Andronic

Acum 3 ani

De ce nu gasim CV-ul directorului de ingrijiri pe site-ul spitalului? Ii este rusine ca nu are studii? Se face ancheta despre studiile sefilor si a directorilor, la unii te bufneste rasul!
Raspunde

Bogdan

Acum 3 ani

Adevarul este unul singur,,intr-o tara normala atat seful de sectie Sava ,cat si doamna coordonatoare Codru(care se poza in eroina anul trecut pe youtube),ca medici nu pot sa-i numesc ar fi trebuit sa-si dea demisia sau sa fie demisi din onoare, pentru ca ei nu si-au indeplinit obligatiile din fisa postului,nu intrau in sectii cu lunile,totul era lasat pe mana rezidentilor,si de aici dezastrul la care s-a ajuns.Performanta lor se masoara in cifrele care nu mint niciodata - 75% din pacienti morti ....asteptam raportul corpului de control al ministerului sanatatii.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Yyy

Acum 3 ani

Sunt curios daca toti astia care striga: "Crima !!!" au mai multe informatii despre caz decat articolul initial, si zvonuri gen" "stiu sigur ca e asa, mi-a povestit nasa lu vecina verisoarei ....". Pentru ca, deocamdata, nu a fost dovedita, vreo crima, nici macar cea (cele?) auto-asumate de asistenta cu pricina. Pentru ca au aparut deja in spatiul public si alte marturii care infirma oparte din cele afirmate, in special povestea domnului Boica, care cred ca si-a castigat respectul pentru Sibieni astfel incat macar sa fie auzit, daca nu ascultat. Bineinteles, in impartialitatea lor, cei de la TS au ignorat complet aspectul, cum au ignorat si comunicatul SRATI cum ca asa-zisa "legare" se practica si la case mai mari, si e normala (in anumite cazuri - de verificat in ce cazuri s-a folosit in ATI Sibiu !!!), ca si sedarea pacientilor intubati. Mno, parca e Antena3, sau Tribuna (care nu avea voie sa publice nimic negativ despre Carabulea) dar de la TS, fiind baieti tineri, de-ai nostri, aveam asteptari mai mari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Yyy

Acum 3 ani

Sa ne intelegem, nu sunt cadru medical, n-am treaba cu ATI, decat cam petrecut vreo 3 zile acolo (ne-legat :-)). Dar copil fiind, m-a impresionat atat de tare panica aia colectiva ce a fost in Sibiu (apa otravita, etc), incat am citit mult pe tema isteriei induse de media. Si cumva, asta imi pare: avem o asistenta nemultumita, care recunoaste sincer ca nu si-a facut treaba corespunzator (dozele alea pe care nu le administra, erau totusi pe parafa cuiva - chiar daca nu a cui trebuie :-))), si toata lumea sare in sus cu "crime", "ucideri". Dar din pacate, imi dau seama ca pe subiectul asta parerile sunt deja formate, toata lumea "stie" ca la ATI se omoara oameni, ii leaga cu funie de pat, ii sedeaza si ii lasa sa moara. Bravo TS! v-a reusit campania
Raspunde

Ion mos

Acum 3 ani

Problema este ca nu toti pacientii de la ATI trebuie sedati si deci legati cum au facut ei! Dece lipsesc parafele pe fise nu au facut intentionat sa poata scapa in caz ca se impute situatia, sa nu se pota dovedii implicarea lor? rata de mortalitate mare in comparatie cu alt ATI-uri dovedeste clar situatia de fapt. Alte argumente (povesti, motivatii) din jurul subiectului sunt inutile.
Raspunde

SDAD

Acum 3 ani

este simplu de ce lipseau parafele: pai parafele erau la doctori si daca ei nu treceau sa viziteze si sa verifice sectia nu aveau nici cum sa puna parafa: LOGIC deci lipsa de parafe inseamna de fapt ca nu au fost pe acolo si nu si-au facut treaba pentru care sunt platiti regeste desi unii din ei chiar nu merita acele salarii uriase pentru care altii muncesc din greu si nu castiga in jumate de an cat castiga astia intr-o luna. Ati vazut voi vreun medic care sa aiba masina sub 10000 euro (asta asa minimum de rusine)?
Raspunde

Nemer Nick

Acum 3 ani

Nelegatule, necadrule medical, parerile celor mai multi sibieni sunt formate nu din auzite ci pentru ca de ani de zile practicile astea cu legatul de pat spre linistea cadrelor medicale au fost aplicate membrilor familiilor noastre sau cunoscutilor nostri . In mentalul colectiv exista de mult astfel de informatii despre pacienti legati care dupa ce ieseau de la ATI povesteau lucruri foarte asemanatoare cu cele aparute in presa. Acum doar au iesit la iveala in media
Raspunde

Mosu și baba

Acum 3 ani

Cum, băi, ești așa detectiv și nu știi de ce lipsesc parafele? Ca să vă prindeți voi că ceva nu e în regulă. Sunteți atât de îmbrobodiți în teoriile conspirației că nici nu mai știți ce îndrugați. DACĂ MEDICII DOREAU SĂ-I OMOARE, ATUNCI NU-I MAI INTERNAU ÎN ATI. Mureau bolnavii singuri acasă, fără suspiciuni, iar tu, Sherlock, nu îți mai exersai talentele de detectiv.
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

pai "colegiul medicilor" din Sibiu a zis ca totul era OK, se respectau 100% procedurile...doamne ce mare nedreptate le-au facut cu amenda!!! si cand te gandesti ca astia sunt aia pentru care trebuia sa avem respect si sa-i lasam in fata la Kaufland!!!
Raspunde

Vrem adevărul, doar dacă ne convine

Acum 3 ani

Turnul Sfatului, de ce nu publicați și comunicatul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă? Este aici: https://www.srati.ro/public/data_files/content-static/comunicat-de-presa-ati-sibiu-12-03-2021.pdf
Raspunde

Antonia

Acum 3 ani

E o minciuna si o dezinformare crasa!!! Medicii rezidenti nu au parafa!!!! Un medic rezident obtine codul de parafa de la DSP-uri, abia dupa obtinerea certificatului de medic specialist si pe baza unui teanc de documente, in concluzie nu poate avea nici drept de libera practica, decat cu "atributii limitate" (asa scrie si in lege!) si isi desfasoara activitatea sub indrumarea si directa supraveghere a medicului primar coordonator. Deci cum sa scrie DSP -ul astfel de aberatii, "exista doar parafa medicilor rezidenti an I si II"(si mai grav!!!!), ori cei care au facut controlul nu stiu legea si sunt niste incompetenti si niste slugi ale sistemului trimisi acolo ca sa ascunda adevarul si sa arunce in derizoriu tot ceeea ce se practica in majoritatea spitalelor???!!!
Raspunde

Ayda

Acum 3 ani

La sectia de ATI din Sibiu sunt adusi pacienti in stare grava si intubati din localitatile si jud . limitrofe(Valcea,Hunedoara Alba,loc.Deva ,Petrosani ,Alba Iulia ect ) care daca decedeaza sunt raportati tot la Sibiu .Verificati statisticile judetelor vecine .Judetele vecine au spitale de grad 3 -4 si sunt obligate dupa lege sa duca pacienti la spitale de grad 1-2 (Sibiu).Ambulanta si Smurd duc in fie care zi pacienti pt . stendare (stend la inima) la Tg.Mures pt ca este spital de grad 0.Asa este legea .Asa se fac statisticile .
Raspunde

Nemer Nick

Acum 3 ani

La Cluj, Timisoara, Bucuresti, Iasi nu sunt spitale de grad1 si 2 ? Acolo , unde statisticile sunt 60-66 % fata de 72-75 % la Sibiu, nu au pacienti din vecini ? Se ingramadesc toti la Sibiu ca aici ii leaga mai profesionist si au sedative "de sus" ?
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 3 ani

Cel mai cumplit ar fi daca peste câteva luni,lucrurile acestea ar ajunge sa ni-i se para normale.De ce?Pai cum altfel daca singurele sancțiuni sunt niste simple amenzi? Plus că apar tot felul de indivizi care afirmă că e normal sa fi legat de pat sau sa fi sedat în insuficiența respiratorie.Oare cum trebuie sa se simtă cineva care a pierdut pe cineva drag la ATI și care acum are o urma de îndoială legata de moartea lui?Daca a murit cu zile și cei vinovați sunt acum bine mersi acasă? Consider că cei vinovați trebuie să plătească...dar nu cu o amenda data să scoată ochii cetățenilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus