Sâmbătă,
15.05.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Un șofer băut a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. L-au urmărit de la Copșa Mică la Mediaș

Un șofer băut a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. L-au urmărit de la Copșa Mică la Mediaș

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna Loamneș a refuzat sâmbătă seara să oprească la semnalele polițiștilor. Șoferul a fost oprit la intrarea în Mediaș, după ce l-au urmărit din Copșa Mică.

Totul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 21:30. Pe raza localității Copșa Mică, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism care fusese depistat în timp ce depășea neregulamentar un alt autovehicul. Șoferul și-a continuat însă deplasarea spre municipiul Mediaș, pe DN 14, polițiștii reușind oprirea acestuia la intrarea în municipiu, anunță autoritățile sibiene. Cu această ocazie, s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat în vârstă de 34 de ani, domiciliat în comuna Loamneș, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Nu a fost singurul șofer băut prins la volan, la finalul săptămânii trecute.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, puțin după miezul nopții, în Agnita, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un localnic în vârstă de 42 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. Și de această dată s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal. 

În jurul orei 3, pe strada Șelimbărului din orașul Cisnădie, polițiștii au testat alcoolscopic un alt conducător auto, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul, localnic în vârstă de 34 de ani, a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind întocmite actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus