Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Animal Life are o nouă mașină, după ce mașina asociației a fost furată și distrusă. „Eram disperați”

Animal Life are o nouă mașină, după ce mașina asociației a fost furată și distrusă. „Eram disperați”

Voluntarii de la Animal Life Sibiu aveau până de curând o mașină a asociației cu care puteau să rezolve cea mai mare parte a problemelor – reușeau să transporte în siguranță mai multe cuști cu animăluțe, saci de mâncare și toate cele necesare desfășurării activității lor. Din păcate, anul trecut, au rămas fără această mașină, după ce le-a fost furată și distrusă. În urma mobilizării mai multor susținători ai asociației, au reușit în sfârșit să o înlocuiască.

După evenimentele de anul trecut, când Animal Life a rămas fără mașina asociației, voluntarii s-au descurcat așa cum au putut, în principal cu mașinile personale care însă nu erau destul de încăpătoare pentru activitatea pe care aceștia o au zilnic. Așa se face că mai multe asociații din Germania au pus mână de la mână și au reușit să ajute asociația sibiană să își cumpere o altă mașină.

„Noi aveam un bus cu care transportam totul. De obicei avem de transportat multe cuști sau saci de boabe, lucruri voluminoase. Colega noastră Adina lua mașina acasă și o parca acolo, iar anul trecut, într-o noapte, cineva a intrat prin efracție la ea în casă și a furat cheile de la mașina ei și cea a asociației. Erau două persoane care între timp au fost și prinse. Noi atunci în primul rând ne-am bucurat că nici Adina nici familia ei nu au pățit nimic, pentru că lucrurile, vedeți, pot fi înlocuite, dar oamenii nu. S-a găsit și mașina într-un final, însă nu mai putea fi folosită, era distrusă, pentru că hoții au intrat cu ea într-un copac, între Hamba și Șura”, povestește Andreea Roseti, președinta Animal Life.

Acum se bucură de o nouă mașină, la fel de încăpătoare, care le salvează mult din timp și îi ajută să își desfășoare activitatea. „Am fost foarte disperați atunci pentru că era mașina noastră de muncă. Avem castrări, tratamente, aprovizionări sau chiar oameni care ne roagă să îi ajutăm, că au animale bolnave sau pe care nu le pot duce la castrat. După incident, Adina a lucrat cu mașina ei personală. Din fericire, după ce s-a mediatizat ce s-a întâmplat, partenerii din Germania, de la asociații mai mici cu care colaborăm, au făcut strângeri de fonduri și mână de la mână, cu bani puși și de noi, am reușit să cumpărăm o altă mașină”, spune Andreea.

Voluntarii asociației le mulțumesc asociațiilor partenere din Germania - Anytime for Animals e.V., Ein Herz für Fellnasen in Not e.V., Streunerhilfe International, Vilshofener Hunderettung und Tiertafel e.V. și tuturor celor care au donat pentru această mașină.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus