Sâmbătă,
04.12.2021
Partial Noros
Acum
0°C

Corpul de Control al Ministerului Sănătății face control la spital de la distanță. ”S-au solicitat informații și documente”

Corpul de Control al Ministerului Sănătății face control la spital de la distanță. ”S-au solicitat informații și documente”

Verificările Corpului de Control al Ministerului Sănătății nu s-a efectuat direct la Secția ATI COVID a Spitalului Clinic Județean de Urgență, ci de la București, anunță astăzi purtătorul de cuvânt al spitalului, Decebal Toderiță, în urma unei solicitări transmise de Știri de Sibiu. ”Serviciul Control din cadrul Ministerului Sănătății a solicitat în scris SCJU Sibiu informații și documente privind aspectele sesizate de media despre activitatea din zona ATI –Covid. SCJU Sibiu a dat curs acestor solicitări. În același timp reprezentanții Serviciului Control în Sănătate Publică ai Direcției de Sănătate Publică Sibiu – care este reprezentantul în teritoriu al ministerului – au efectuat un control în cadrul SCJU Sibiu, cu privire modalitatea de gestionare a cazurilor pacienților internați și tratați în secția ATI – COVID a unității, a cărui rezultate au fost transmise public de către Prefectura Sibiu. Nu dispunem de informații suplimentare față de cele precizate”, a declarat pentru Știri de Sibiu purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ghid cu procedurile de contenție

În urma controlului efectuat de DSP, demarat după apariția unui articol în Turnul Sfatului, spitalul a anunțat că va cere Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă un ghid cu procedurile de contenție adaptate pacienților ATI și sugerează că județul are prea puține paturi ATI COVID, în comparație cu alte județe din țară.

Șeful Secției ATI a Spitalului județean din Sibiu a fost amendat de DSP cu 10.000 de lei pentru ”acordarea asistenței medicale de specialitate de către personal neautorizat sau care nu deține cunoștințele și abilitările necesare, certificate prin documente emise de autoritățile statului român”, iar directorul de îngrijiri al instituției a primit și el o sancțiune de 2.000 de lei pentru ”nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”, în urma controlului efectuat de această instituție în 8 martie, determinat de apariția unui articol în Turnul Sfatului. Totodată, inspectorii DSP au constatat ”nerespectarea procedurii privind contenţia”, lipsa  registrului de contenție și a acordului informat al pacienților sau aparținătorilor, precum și „lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie, acolo unde există doar parafa medicului rezident an I sau II”.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Borat Sagdiyev

Acum 8 luni

Ăsta e stilul ăla feroce de control în care avem grijă să nu descoperim ceva, nu?! Nici măcar pentru propria imagine nu pot simula minimul de interes de a-și mișca posterioarele grase și supraplătite din birourile lor.
Raspunde

RezidentulBiban

Acum 8 luni

Eutanasia activă se vede de pe Lună, sper ca și de la București

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus