Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Mircea Bulboacă, CON-A: Încă ne izbim de problema forței de muncă. Guvernul ar trebui să aducă persoane din zona rurală, care se mulțumesc cu ajutorul social

Mircea Bulboacă, CON-A: Încă ne izbim de problema forței de muncă. Guvernul ar trebui să aducă persoane din zona rurală, care se mulțumesc cu ajutorul social

Mircea Bulboacă, fondatorul companiei de construcții CON-A și vicepreședinte al Patronatului Societăților din Construcții a participat zilele trecute la webinarul Coaliţiei pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC), având ca temă: ”Impactul proiectelor de construcții asupra dezvoltării economice”.

Cu aceasta ocazia Mircea Bulboacă s-a arătat optimist cu privire la anul 2021, spunând că va fi unul bun pentru construcții deoarece ”actualul Guvern își arată  preocuparea pentru investiții în infrastructură, în special, drumuri, spitale, școli, săli de sport, iar sectorul privat, atât cel industrial, cât și cel rezidențial, dă semne de creștere.”

Cât privește aspectele negative din acest sector, Mircea Bulboacă a menționat, în primul rând, creșterile de prețuri.

”Prima problemă ar fi creșterea foarte mare a unor materiale de construcții, în ultimele luni, cum ar fi, de exemplu, oțelul beton, care, doar în câteva luni, a crescut cu 50%. Este o creștere nemaiîntâlnită și total imprevizibilă, care poate crea probleme majore pentru multe firme de construcții, mai ales, pentru cei care nu și-au prevăzut în contract posibilitatea de actualizare a prețului. În aceste condiții, chiar și dezvoltatorii vor avea probleme de creștere a bugetelor, în marile companii. Ne așteptăm în continuare la creșterea prețurilor la carburant”, a declarat Mircea Bulboacă pentru sursa citată.

”Alt motiv de îngrijorare este legat de forța de muncă calificată și necalificată din construcții. Încă ne izbim de această problemă și cred că Guvernul ar trebui să rezolve această problemă și să aducă, în special, persoane din zona rurală, care, în prezent, se mulțumesc cu ajutorul social și cu munca zilieră. În opinia mea, România ar trebui să crească numărul de angajați, de la 5 milioane, la 6-7 milioane”, a mai arătat inginerul.

Multe detalii despre webinarul ”Impactul proiectelor de construcții asupra dezvoltării economice” găsiți aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3569

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Der Konig

Acum 3 ani

Nu absolutizez valoarea acestei companii, dar seriozitatea si profesionalismul ei vorbesc de la sine. Pacat ca acest constructor nu se implica in lucrarile edilitare din Sibiu (nu are nici un interes si oricum, activitatea lor este cu ani lumina superioara). Nu am asista la bataia de joc, mizeria, aroganta, depasirile de termen, lucrarile de mantuiala si sifonarile de bani facute de ultimele gloabe de pe acest pamant: Comtram, Terra, NSA. Geiger-ul e totusi putin peste trioul asta al mortii lente. De asemenea, cred ca cel mai prapadit manager de lucrari de la CON-A ar fi cu mult peste directorii din primarie care ar trebui sa coordoneze si sa urmareasca lucrarile edilitare. Infiorator ce se intampla la Sibiu cu reabilitarea cartierelor si cu toate celelalte cateva (2-3) proiecte existente! Primaria Sibiu ar trebui sa plece in corpore si sa ne lase, ca si daca ar fi primar o broasca, tot ar fi mai bine!
Raspunde

Dorel rural

Acum 3 ani

Cam comunista gandirea asta conform careia guvernul tre sa aduca oamenii de la sat la oras ca sa lucreze unde zice guvernul. Niste blocuri de nefamilisti cu baie la comun pe palier nu intra in calcul? Daca oameniilor le sunt oferite salarii bune si alte beneficii vor veni singuri. Guvernul sa se ocupe de educatie si sa porneasca din nou scolile de meserii si apoi va avea si privatul cu cine sa lucreze.
Raspunde

Adrian

Acum 3 ani

"Guvernul ar trebui să rezolve această problemă și să aducă" - Extraordinar cum rezolvarea problemelor cu care se confrunta absolut toti angajatorii, e cumva in sarcina guvernului, oricare ar fi el... Epic
Raspunde

Apolitic W

Acum 3 ani

Tot respectul pentru domnul Bulboaca , imi permit insa sa-i sugerez o idee , cred eu, mai buna. Statul sa organizeze ,periodic, expeditii de recoltat sclavi din mediul rural iar acestia sa fie repartizati gratis firmelor autohtone.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Dl ing. Bulboaca am o veste foarte trista: daca doriti forta de munca(virgula) calificata va trebui sa v-o calificati dvs.Nenorocitii de comunisti au infiintat in Sibiu doua licee de constructii.Capitalistii n-au fost in stare nici sa le zugraveasca! Guvernul e doar incasator de taxe .
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

Poate si niste salarii mai mari ar putea sa ii faca pe multi romani sa nu mai plece in vest la munca. Dar asta e exclus, nu? Mai bine aduceti sclavi din tarile mai sarace
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus