Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Sibiul cere Guvernului să îi transfere în proprietate Hotelul Sport

Sibiul cere Guvernului să îi transfere în proprietate Hotelul Sport

Conducerea Primăriei a inițiat un proiect de hotărâre pentru a solicita Guvernului României transferul căminului sportiv ”Hotel Sport” din proprietatea statului în cea a municipiului Sibiu. Valoarea de inventar a acestui hotel este de 1,11 milioane de lei.

Clădirea cu subsol parțial, parter, etaj și mansardă în care sunt amenajate 55 de locuri de cazare, o sală de mese cu 100 de locuri, bucătărie, sală de fitness și saună este cerută de Primăria Sibiu în contextul proiectului de modernizare a Stadionului municipal. Căminul sportiv în discuție a fost ridicat pe strada Octavian Goga, la nr. 2 și este aproape ”lipit” de viitoarea structură aflată în curs de execuție, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții administrației locale să ia acum în considerare integrarea hotelului în viitoarea facilitate sportivă.

Potrivit site-ulului Direcției Județene pentru Sport și Tineret, clădirea lipită de viitorul stadion are amenajate 55 de locuri de cazare

”În vederea integrării acestuia în proiectul Stadionului municipal, proiect care se află în curs de derulare, dând posibilitatea dezvoltării unei baze sportive compacte în perimetrul străzilor Octavian Goga, Nicolae Olahus, aleea Mihai Viteazul, dar și în zona din care face parte (Sala polivalentă Transilvania, viitorul Comandament NATO, Centrul de afaceri), s-a identificat necesitatea și oportunitatea declarării interesului public local al acestuia și trecerea lui din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre. Acest proiect va fi supus dezbaterii și votului consilierilor locali ai Sibiului în ședința programată joi, 25 martie 2021.

”Nu în ultimul rând, pentru susținerea celor relatate, dorim să menționăm faptul că modernizarea Stadionului municipal reprezintă o investiție masivă la nivelul infrastructurii sportive, care va susține, în mod concret, în următorii ani, atât sportul de performanță, cât și revitalizarea sportului de masă, fiind direcții de acțiune care se înscriu în măsurile de susținere a sportului și tineretului, promovat de Guvernul României prin Planul național de investiții și relansare economică”, raport anexat proiectului de hotărâre

În raportul redactat de către funcționarii Direcției Patrimoniu și Cadastru din cadrul Primăriei Sibiu se arată că descrierea hotelului aflat, în prezent, în administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret, ”nu mai reflectă realitatea”. ”Nu mai este folosit cu destinația inițială de sediu administrativ și cămin sportiv, sediul Direcției Județene se află în altă locație, imobilul având folosința actuală exclusiv de cămin sportiv”.

În cazul în care proiectul va fi adoptat, primarul Sibiului va solicita Guvernului emiterea unei hotărâri pentru transferul dreptului de proprietate în favoarea municipiului. În termen de 30 de zile de la eventuala adoptare a hotărârii de guvern, hotelul și terenul aferent vor fi preluate în baza unui protocol. ”La transmiterea imobilului, se vor preda/prelua mijloacele fixe și obiectele de inventar din dotarea acestuia. Cheltuielile ocazionate de punerea în aplicare a acestei propuneri se suportă de la bugetul municipiului Sibiu”, se angajează autoritățile locale. Terenul aferent hotelului are o suprafață de 790 de mp.

Sursa foto principală: Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3548

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

sper ca cer transferul ca sa-l poata darama!!! sper ca nu se repeta si aici istoria de la tribuna veche...o renovam si dupa vin unii care stiu cu ce se maninca constructiile si ne spun ca trebuie demolata!!!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus