Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Casa Frieda excelează la preparatele simple – dintre un somon și crochete cu șuncă, aleg a doua variantă. Și o ciorbă

Casa Frieda excelează la preparatele simple – dintre un somon și crochete cu șuncă, aleg a doua variantă. Și o ciorbă

În ultima perioadă mi-am făcut un obicei din a comanda de la Casa Frieda. Am avut câteva experiențe delicioase și una mai puțin norocoasă. Coincidența face ca cea mai puțin mulțumitoare să fi fost întocmai comanda pentru cronica de restaurant. 

Pentru că restaurantele sunt cu acces limitat, având posibilitatea să mâncăm doar la terasă, iar ultimele zile ne-au înnebunit cu o vreme care ne duce mai curând cu gândul la iarnă decât la început de primăvară, am comandat mâncare la redacție. Venisem pregătit de ospăț, așa că am căutat să-mi comand un meniu complet – supă/ciorbă, fel principal și, desigur, desert.

Pentru primul fel de mâncare am ales o ciorbă de pui a la grec, apoi un somon la grătar cu legume gratinate și la desert am comandat un cheesecake, pentru că cealaltă variantă presupunea papanași, de care mâncasem chiar recent.

Comanda a venit destul de rapid, având în vedere faptul că o făcusem chiar în mijlocul zilei când, îmi imaginez, este pentru ei cea mai aglomerată parte din zi. Ciorba era încă fierbinte și am mâncat-o rapid, fiind de-altfel și un mare amator de ciorbe. A fost bună, mi-a amintit de ciorba mamei (una din marile mele cerințe atunci când vine vorba de supe și ciorbe! Da, sunt fițos), cu multe legume și carne din belșug. 

Somonul era deja destul de rece când am ajuns la el, dar vina a fost a mea, pentru că nu m-am grăbit cu ciorba. Peste legume era ce e posibil să fi fost mozzarella, care s-a întărit și n-a mai fost prea apetisantă, iar somonul era prea făcut și uscat. Pesemne că l-au uitat la cuptor câteva minute în plus față de cât scria în rețetă. Dacă ciorba am savurat-o din plin, somonul cu legume l-am împărțit fără părere de rău. Nu doar pentru că era uscat, dar și pentru că primul fel fusese într-atât de sățios încât m-aș fi putut lipsi de restul preparatelor.

Desertul, partea mea preferată din orice comandă, a fost bunicel. Compoziția era puțin cam moale, dar gustul a fost cât de cât satisfăcător. Data viitoare însă aș încerca papanașii. Cheesecake mai bun fac acasă.

Pe toate aceste preparate am plătit 55 de lei. Pentru următoarea comandă rămân la preparatele mai simple dar care, la mine cel puțin, au avut succes - cașcaval pane sau crochete de cașcaval cu șuncă și cartofi prăjiți. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus