Duminică,
25.07.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Din 5 aprilie începe curățirea Cibinului. ”Aplicăm sancțiuni celor care nu înțeleg să respecte regulile”

Din 5 aprilie începe curățirea Cibinului. ”Aplicăm sancțiuni celor care nu înțeleg să respecte regulile”

Mai multe imagini cu gunoaie care sunt aruncate în albia Cibinului au fost transmise Turnul Sfatului, cititorii întrebând când vor fi strânse și cum pot fi sancționați cei care obișnuiesc să arunce cele nefolositoare în apă. Gunoaiele pe care sibienii le văd în aceste zile pe albia Cibinului vor fi strânse de angajații Serviciului Salubrizare și Protecția Mediului începând din 5 aprilie, dacă vremea va permite, anunță Primăria Sibiu. ”Serviciul Salubrizare și Protecția Mediului are în sarcină salubrizarea malurilor cursurilor de apă din municipiul Sibiu. Astfel, anual, se organizează acțiuni de igienizare a malurilor pârâurilor și a râului Cibin, adunându-se deșeurile aruncate de cetățeni sau resturile de vegetație de pe mal, dar și în albie. În 2021 această acțiune a fost planificată începând cu data de 5 aprilie, dacă este posibil din punct de vedere al condițiilor meteo.  În plus, pe parcursul anului se desfășoară și alte acțiuni de salubrizare a malurilor, punctual, acolo unde sunt semnalate probleme de către inspectorii Serviciului, de către operatorul de salubrizare sau de către cetățeni. Spre exemplu, anul acesta, în 23-25 februarie, au fost curățate pârâurile Rosbach și Trinkbach. Pe malul Cibinului s-a intervenit în zona podului de pe șoseaua Alba Iulia în 12-15 martie, iar în următoarea perioadă sunt planificate lucrări de curățenie în zona str. Grâului”, anunță purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Pe de altă parte, administrația susține că zonele de promenadă din apropierea râului Cibin sunt monitorizate pentru a se identifica cetățenii care aruncă gunoaie în albia râului. ”Pentru a-i identifica pe cei care aruncă deșeuri pe malurile râului Cibin, Poliția Locală a desfășurat și continuă să desfășoare acțiuni de monitorizare, aplicând sancțiuni celor care nu înțeleg să respecte regulile”, susține Mirela Gligore.

Sarcina de curățire a albiilor cade pe umerii administrației locale, susține Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu. ”Obligația de curățire, salubrizare a digurilor și a malurilor cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre și prevenirea poluării apelor de pe raza UAT-ului revine administrației publice locale prin serviciile specializate. Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu va interveni când timpul va permite în albia minoră pentru îndepărtarea eventualelor blocaje în vederea asigurării scurgerii apelor”, anunță instituția.

Vizualizari: 798

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Birtu

Acum 4 luni

Primi sanctionati ar trebui sa fie cei de la primarie! Ei promit dar nu fac nimic,dau vina doar pe altii! prima data ar trebui curatat raul si dupa aceea sa zica ceva,nu au facut absolut nimic pentru natura,au lasat-o de izbeliste,la fel si cu arborii din oras,fiecare isi face legea,isi taie copacul din dreptul casei cum doreste pentru ca cei din primarie nu fac absolut nimic.
Raspunde

Castorul Obi

Acum 4 luni

Si pe Valea Sapunului de ce nu ajungeti? V-ati gindit ca multe gunoaie provin de la boschetarii care isi fac veacul pe marginea piriului, din Cartierul Arhitectilor si pina la Kaufland? Pe astia nu-i poate aduna nimeni?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus