Marţi,
21.09.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

PUG-ul din 2011, valabil și în următorii ani. USR PLUS: De ce nu s-a făcut altul între timp?

PUG-ul din 2011, valabil și în următorii ani. USR PLUS: De ce nu s-a făcut altul între timp?

Consilierii locali au votat astăzi, în unanimitate, o hotărâre prin care se prelungește valabilitatea Planului Urbanistic General (PUG) elaborat în urmă cu 11 ani. Chiar dacă toți consilierii USR PLUS au votat pentru această decizie, Diana Mureșan, a solicitat administrației locale clarificări pentru a se ști de ce nu s-au început procedurile de elaborare a unui nou PUG până acum. ”Solicităm un raport explicativ pentru a afla de ce nu s-au întreprins la timp demersurile pentru un nou PUG al Sibiului”, a cerut Diana Mureșan.

Actualul Plan urbanistic general al Sibiului a fost adoptat de Consiliul local Sibiu în aprilie 2011, cu un termen de valabilitate de zece ani, care ar fi expirat, în absența unei decizii de prelungire, la finele lunii viitoare. Contractul de realizare a unei noi documentații urbanistice generale a fost semnat abia în luna decembrie a anului trecut, pentru suma de 4,2 milioane de lei, plus TVA, termenul de finalizare fiind fixat în 11 decembrie 2023. ”Față de cele prezentate și analizând referatul de aprobare întocmit de primarul Astrid Cora Fodor, Direcția amenajarea teritoriului și urbanism propune Consiliului local prelungirea termenului de valabilitate a documentației de urbanism PUG Sibiu 2011 și a Regulamentului de urbanism aferent, până la intrarea în vigoare a actualizării Planului urbanistic general, elaborată de parteneriatul format între SC Daedalus Proiect SRL, în calitate de lider de parteneriat, și Centrul de cercetare proiectare, expertiză și consulting al Universității de urbanism «Ion Mincu» București și SC Intergraph Computer Services”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre pentru prelungirea valabilității PUG-ului. Proiectul va fi supus dezbaterii și votului consilierilor locali în ședința programată joi după-amiaza.

Actualul PUG al Sibiului a fost elaborat în perioada 2008 – 2010 de către societatea Planwerk din Cluj-Napoca, în perioada în care primar al Sibiului era Klaus Iohannis.   

Mai multe detalii, puteți citi aici.

 

Vizualizari: 2307

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 5 luni

Pentru ca FDGR, Frau si consilierii PNL, la fel de incompetenti, odios de nesimtiti si aroganti! Ma bucur ca macar cei de la USR deranjeaza cadavrul politic al defunctului FDGR si al urat mirositorului PNL!
Raspunde

Jethro

Acum 5 luni

Niste puturoși ordinari iar lumea i-a mai votat inca 4 ani. Acum aberatia asta de PUG se mai prelungeste vreo 2 ani din cauza incompetentilor. Pug-ul e vital pentru un oras, traseaza coordonatele de dezvoltare dar pe cei de la conducere nu ii interesează prea tare. Pentru ei cum arata orasul e ok. Daca nu are a face cu buzunarul propriu nu e important. Felicit rep. Usr pentru solicitarea făcută.
Raspunde

Hai cu demisia tante

Acum 5 luni

Cand cineva greseste la scara asta in mediul privat (mai ales la antecedentele fodor) ramane instant fara slujba. La stat, in primaria Sibiu, e ceva normal sa fii incompetent sau incomptatibil cu functia. I-a surprins termenul stiut inca din 2011.
Raspunde

Croco-diliul

Acum 5 luni

S-a facut oarecum din timp, dar daca e sa fim cinstiti contestatiile si procesele au durat cel putin un an..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus