Joi,
28.10.2021
Innorat
Acum
4°C

Transelectrica a demarat o anchetă în urma dezvăluirilor din Turnul Sfatului

Transelectrica a demarat o anchetă în urma dezvăluirilor din Turnul Sfatului

Conducerea companiei Transelectrica a dispus o acțiune de verificare după ce Turnul Sfatului a arată într-un articol publicat recent că mașinile societății sunt folosite de unii directori în interes privat.

La începutul lunii martie, o mașină cu numărul de înmatriculare SB 20 STS, aparținând Unității Teritoriale de Transport Sibiu, și una cu numărul de înmatriculare B 193 TEL, aparținând Unității Teritoriale de Transport Bacău, ambele în subordinea Transelectrica, au fost fotografiate cum încarcă mobilă de pe strada Aurel Decei din Sibiu, pentru o persoană privată.

Sursele Turnul Sfatului spun că beneficiarul transportului de mobilă ar fi un nepot al directorului UTT Bacău, care în loc să apeleze la o firmă specializată în transportul de mobilă a beneficiat de o mașină a Transelectrica trimisă de la Bacău la Sibiu. Unitatea Teritorială de Transport Bacău este condusă de fostul consilier PNL Marius Danciu. Mai mult decât atât, cele două mașini ale Transelectrica au transportat mobila și alte obiecte personale până la Brașov.

”Referitor la solicitarea dumneavoastră adresată CNTEE Transelectrica SA vă comunicăm că la nivelul Companiei a fost inițiată o acțiune de verificare a celor semnalate de către publicația dumneavoastră. Dacă după finalizarea cercetării vor fi constatate încălcări / abateri de la regulamentele și procedurile operaționale interne, vor fi dispuse măsurile care se impun”, au explicat reprezentanții conducerii companiei Transelectrica.

Transelectrica este o societate listată de bursă, cu acționariat majoritar statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, care deține peste 58% din acțiuni. Societatea este împărțită administrativ în opt Unități Teritoriale de Transport, cea cu sediul în Sibiu acoperind șase județe și fiind condusă de Tiberiu Drăgan, fostul viceprimar al Sibiului.

Tiberiu Drăgan

Contactat telefonic de reporterul Turnul Sfatului, Tiberiu Drăgan a confirmat faptul că microbuzul albastru este al societății pe care o conduce, însă mai multe detalii a spus că va oferi serviciul de presă al Transelectrica.

„S-a pornit o anchetă internă în acest sens. Nu vă pot oferi mai multe informații. Contactați biroul de presă”, a declarat telefonic și directorul UTT Bacău, Marius Danciu, pentru publicația zdbc.ro, care a preluat subiectul din Turnul Sfatului.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Marius

Acum 7 luni

Povesti, pe cand niste anchete la hotii aia pe bune!!!
Raspunde

Eugen

Acum 7 luni

Alo, turnu sfatului....cum de va sesizati doar la unii, vedeti ca prietenii vostrii din tursib, care va dau cate ceva regulat... si ei folosesc mașinile firmei in interes personal... Unul dintre directori are tupeul nesimtit incat masina societatii o conduc si membrii familiei in interese personale... sunt tare curios daca pe ei îi dați in gât... ca despre atatea nereguli ce sunt acolo, văd că nu mai scrietii... publicați salariul Juristului de acolo si faptul ca pe lângă platesc abonament si la o casa de avocatură... publicati furturile de motorina ale soferilor care sunt cu acceptul directorului interimar... si cate alte nereguli pe bani publici...
Raspunde

Eu

Acum 7 luni

Microbuzul respectiv , SB 20 STS, a fost folosit de dobrila gheorghe ( sef parc auto transelectrica sibiu ), pt transportul materialelror de constructie , al casei sale de pe str. oituz, ca si de altfel multe auto din parcul transelectrica sibiu. sint poze , filmari etc.
Raspunde

A.c.

Acum 6 luni

Pentru ocazii rare, neregulate, mi se pare cam deplasat sa nu permiti asa ceva, nu vad un prejudiciu adus firmei, sau statului, cat timp isi baga singur motorina si nu avariaza ceva, sau ocupa un timp in care era reala nevoie de masina. Sunt destule hotii de urmarit, asta ar fi chiar ultima.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus