Duminică,
01.08.2021
Cer Senin
Acum
29°C

FOTO-VIDEO Surpriză la final de protest. Jandarmeria anunță că participanții vor fi sancționați

FOTO-VIDEO Surpriză la final de protest. Jandarmeria anunță că participanții vor fi sancționați

Câteva sute de sibieni s-au adunat luni după-masă în Piața Mare a Sibiului pentru a protesta împotriva măsurilor de restricție impuse de guvern în vedea limitării infectărilor. Apoi aceștia au plecat într-un marș prin oraș, spre Bulevardul Mihai Viteazu, scandând ”Libertate!”.

Actualizare ora 20:07

După ce pe tot parcursul protestului au avut o atitudine împăciuitoare, făcând apel la calm și încercând să detensioneze atmosfera cât de mult s-a putut, jandarmii anunță la finalul evenimentului că au o parte dintre cei care au protestat au fost identificați și vor fi sancționați.

”Până în acest moment jandarmii au identificat o parte dintre participanții care au încălcat prevederile legale, urmând a fi sancționați. 

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, au transmis reprezentanții Jardarmeriei sibiene, într-o informare de presă.

Citește și VIDEO Imaginile protestului anti-restricții de la Sibiu. Jandarmeria începe să dea amenzi

Actualizare ora 19:57

Sibienii nemulțumiți au ajuns, într-un final, în fața Prefecturii Sibiu. Aici au continuat să huiduie și să folosească vuvuzele, totodată blocând parțial circulația pe strada Andrei Șaguna.

Actualizare ora 19:45

În formulă restrânsă, ultimii protestatari rămași mai dau o tură pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și se îndreaptă către Instituția Prefectului. Scandările lor nu prea mai sunt clare, majoritatea huiduiesc și folosesc vuvuzelele, fără un mesaj anume.

Actualizare ora 19:35

Numărul protestatarilor începe să scadă, în Piața Mare rămânând în acest moment aproximativ 200 de persoane. Deja scandările se răsesc și unii nu prea mai știu ce să facă. La fel ca la sosire, când se adunau, grupuri de câte două, trei persoane se desprind de mulțime și pornesc spre un colț al pieței. Protestul pare a se apropia de final.

Actualizare ora 19:28

Protestatarii s-au întors în Piața Mare, unde s-au oprit în fața Primăriei Municipiului Sibiu scandând la adresa primarului Astrid Fodor. Apoi,o parte dintre ei s-au ținut de mâini încercând o horă.

Actualizare ora 19:25

În vreme ce protestatarii se întorceau în număr mare în centrul istoric al Sibiului, Jandarmeria sibiană a transmis o informare de presă, arătând că scopul principal îl reprezintă desfășurarea fără incidente a manifestării.

”Cu privire la protestul care este în desfășurare în municipiului Sibiu, vă comunicăm următoarele:

Referitor la nr. de participanți vă comunicăm faptul că nu se respecta prevederile legale. A fost depășit nr. de 100 de participanți.

Nu este important numărul jandarmilor, dispozitivele sunt adaptate permanent, în funcție de situația din teren, mai importantă este desfășurarea fără incidente a manifestării.

Vom reveni cu informații”, au transmis jandarmii.

Actualizare ora 19:03

După un scurt popas pe strada Vasile Milea, în dreptul Academiei Forțelor Terestre, cei câteva sute de protestatari au reluat deplasarea spre centrul istoric al Sibiului. 

”Armata e cu noi!”, scandează unii dintre ei. În dreptul Inspectoratului de Poliție li s-a alăturat un alt grup, dotat de asemenea cu vuvuzele și pregătit cu scandări asemănătoare celor ale echipelor de fotbal.

Actualizare ora 18:35

Coloana de protestatari a decis în ultima clipă că o să meargă pe strada N. Iorga, motiv pentru care Jarndarmeria a intervenit rapid. În scurt timp s-au încins spiritele, liderii protestatarilor neînțelegând de ce nu pot merge pe unde vor ei.

În cele din urmă protestatarii au fost lăsați să-și continue drumul pe Iorga, înspre strada Vasile Milea.”Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, strigă unii dintre ei.

Actualizare ora 18:28

Coloana de protestatari, formată din peste 500 de oameni, a ajuns la mijlocul bulevardului Mihai Viteazu și își continuă traseul spre strada Rahova, flancată de jandarmi.

”România nu uita, Sibiul e de partea ta!”, strigă mulți dintre cei prezenți, în vreme ce numeroși spectatori ies la geamuri și pe balcoane să-i vadă.

Actualizare 18:18

Sute de sibieni scandează ”Libertate, libertate!” mergând pe Calea Dumbrăvii, înspre Bulervardul Mihai Viteazu. ”Nu stați la balcoane, că muriți de foame”, le strigă aceștia sibienilor ieșiți să-i vadă.

Actualizare 18:04

Numărul protestatarilor continuă să crească, ajungând în acest  moment la aproximativ 500 de persoane. Într-o coloană lungă de câteva sute de metri aceștia au ieșit din centrul istoric și se îndreaptă spre Calea Dumbrăvii. Numeroși participanți la trafic îi claxonează în semn de susținere.

Actualizare 17:55

Numărul protestatarilor a crescut la aproximativ 200 de persoane. Aceștia s-au mobilizat și au pornit într-un marș de protest pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

”Ieși afară!” și ”Nu uita, asta e și țara ta!” sunt câteva dintre cele mai folosite sloganuri. Alții strigă ”Jos, Cîțu!” sau ”Jos, Arafat!”. Nu lipsesc nici huiduielile.

Actualizare 17:53

Protestul pare a se transforma într-o întâlnire a unei galerii de fotbal cu membrii locali ai partidului AUR. Scandările de tipul celor folosite pe stadioane se amestecă uneori cu sloganurile politice. Jandarmeria a intervenit și i-a scos din rândul protestatarilor pe cei câțiva agitatori. Nu există revendicări clare ci, mai degrabă, o dorință de a face scandal.

Actualizare 17:46

Numărul protestatarilor continuă să crească, depășind o sută. În vreme ce unii scandeaza înpotriva guvernului Cîțu, allții cer socoteală primarului Astrid Fodor.

Câțiva au dat foc măștilor de protecție:

Actualizare 17:36

În vreme ce unii participanți sunt membri ai partidului AUR, alți protestatari par a fi membri ai unei galerii de fotbal, aceștia scandând și folosind un fel de vuvuzele, ca pe stadioane.

Unii strigă ”Hoții”, alți cer prezența primarului Sibiului la acțiune.

Știre inițială:

Sibienii s-au mobilizat pe facebook și alte rețele sociale în ultimele 24 de ore, mai multe evenimente fiind create cu scopul de mobiliza oamenii. Printre ele se numără și protestul anunțat de membrii partidului politic AUR.

În vreme ce unele evenimente vorbeau despre restricții, altele cereau pur și simplu libertate, trezire sau să renunțe complet sau mască. Încă de la ora 17:00 au început să se adune în Piața Mare grupuri de câte două, trei persoane, sosind din diferite colțuri ale centrului istoric. În ciuda mobilizării susține online, numărul celor prezenți este scăzut, cei mai vocali fiind membrii AUR.

”Jos cu hoții”, scandează rar unii participanți.

Evenimentul este supravegheat de aproape de două echipaje de Jandarmerie, care i-au așteptat în fața Casei Albastre.

Media de vârstă este una destul de scăzută, până în 30 de ani. Cei mai mulți poartă masca de protecție în bărbie sau nu poartă deloc, deși legea îi obligă.

Vizualizari: 42254

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

30 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eusebiu Capilar

Acum 4 luni

An sfarsit au anceput si romanii sa se trezeasca, multumim AuR ca mobilizati oamenii sa nu mai accepte bataia de joc a autoritatilor! Antr-un final trebuie sa scapam de asuprirea lui Arafat! Anainte, romanii mei!
Raspunde

Ombl

Acum 4 luni

cat de limitat sa fii sa dai dislike la un comment pamflet, destul de amuzant de altfel
Raspunde

Eusebiu Capilar

Acum 4 luni

Sibieni mandri, csf ncsf...
Raspunde

Ombl

Acum 4 luni

:))
Raspunde

Alex

Acum 4 luni

Sper ca toti care nu respecta legea iau amenda. Nu strica mai multi bani la fondul local. Se mai pot cumpara masti medicale.
Raspunde

Lol

Acum 4 luni

Cocalarii la protest :))) păcat ca nu au protestat și contra lui dragnea...
Raspunde

Alex

Acum 4 luni

In alte țări, pe oameni ca aceștia îi obliga să sape gropile morților de COVIT. ca să înțeleagă de ce sunt restricții.
Raspunde

Bleah

Acum 4 luni

Nu exista morți de “Covit” ci cu Covid! Din păcate sunteți tot mai mulți spălați pe creier, dar cei cu creierul neted ca tine sunt ușor de spălat, voi nu aveți circumvoluțiuni ..
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Atunci daca te vei imbolnavi ,, cu Covid" iti recomand sa faci un dus ,poate iti va trece si sa lasi locurile in spital libere pentru cei spalati pe creier care se imbolnavesc din cauza celor nespalati, la propiu si la figurat
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tihomir Leluțiu

Acum 4 luni

Acesti sibieni sunt drapelul mandriei si constiintei nationale, inima si suflarea neamului romanesc! Ei sunt cei care refuza sa ingenunchieze in fata colosilor straini care vor sa ne stearga de pe fata pamantului ca istorie si popor milenar! Acesti sibieni sunt mandria noastra de romani, cei care vor readuce Romania si romanismul in elita mondiala! Sa fim uniti si sa nu ne mai supunem strainilor!
Raspunde

Ombl

Acum 4 luni

de unde le scoti trai-ti-ar?! :)))
Raspunde

KJF

Acum 4 luni

Mama ce i-as bate pe astia!!! Sau nu,fara violenta,dar as pune tunurile cu apa pe ei,sa se mai racoreasca,de la atata prostie!!!
Raspunde

Badea Scirtan

Acum 4 luni

Marsul ospatarilor, cocalarilor si oierilor.
Raspunde

Marcian Radu

Acum 4 luni

No, baietii si-au luat niste bani buni iar niste fraieri hop, s-au alaturat si ei...
Raspunde

Kokos

Acum 4 luni

D-le ziarist , va rog nu mai exagerati numarul inconstientilor de la protest : au trecut pa langa mine pe Calea Dumbravii si nu erau mai mult de 200 , de unde pana unde 500???
Raspunde

Gheorghe

Acum 4 luni

Nu vor acesti manifestanti sa fie plimbati prin sectiiele ATI de COVID fara masca si tinuti acolo macar 1/2 ore?
Raspunde

Adrian

Acum 4 luni

Cum au gasit toți cocalarii sa-i aducă la același protest?
Raspunde

Alin

Acum 4 luni

Eu am tot spus ca manelele distrug neuronii!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

NoName

Acum 4 luni

Va mirati??? Nu stiati "caracterul" infect al jandarilor?!?
Raspunde

Sibian

Acum 4 luni

Pot fi trecuti cumva si pe o lista, in cazul in care se imbolnavesc si ajung la Spital sa fie trimisi in Piata Mare, doar virusul este o mare conspiratie astfel ei nu sunt bolnavi, este doar imaginatia lor? In plus, daca lor li se incalca dreptul la libertate, ocupand un pat in Spital nu se incakca dreptul la asistenta medicala a unui om care se imbolnaveste nevinovat tocmai din cauza unor astfel de specimene?
Raspunde

Eu

Acum 4 luni

amendati toti fara masca
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

QKNOWS

Acum 4 luni

Felicit toți oameni care protestează! Dar cred ca ultrasi din galerii ar trebui sa stea cuminți și sa nu provoace jandarmeria la abuzuri. Vad ca AUR e prezent gata de pornirea unui maidan. Violenta în proteste ne va duce la un nou '89 cu multi morți și răniți uciși în plina strada. De asta nu avem nevoie asa ca stați calmi. Trebuie totuși sa prevenim preluarea protestului de grupuri cu diverse interese meschine. Daca ii vom lasă din nou sa ne confiște protestele nu vom reuși ce ne-am propus.
Raspunde

Mihai

Acum 4 luni

niste cortorari...asa ca si cei din aur care i-a si mobilizat...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 4 luni

Mai, cu capul vostru știți să gândiți ? De un an suntem în restricții , iar restricțiile sunt tot mai dure, și epidemia nu ne părăsește. Când v-au chemat la alegeri în aceleași condiții, nu ați spus nici măcar un cuvânt. Nu va mai comportați că niște vite . Cei pe care-i criticați au curaj. La ce ajută o mască neconformă pe care o cumparam din farmacii ? La ce ajută că seara ești arestat în casă ?
Raspunde

Rosu

Acum 4 luni

Io de eram sef, i duceam pe toti cu dubele la politie, i tundeam zero si le faceam vaccin, la toti. Da nu-s...
Raspunde

Carcotel

Acum 4 luni

Dar pe capul astora de ce nu puneti genunchiul cum ati facut si in 10 august, domnilor jandarmi? :)
Raspunde

BON

Acum 4 luni

Toată golănimea Sibiului şi piţipoancele lor reprezintă vocea sibienilor? De ăştia trebuie să ţină cineva cont? JENANT! De ce nu publicaţi cu nume şi prenume lista amenzilor date şi în ce valoare?
Raspunde

Voma

Acum 4 luni

A NI MA LE
Raspunde

Camelia

Acum 4 luni

Cititi cartile celor ce au trecut prin experimentul Pitesti (Ioan Ianolide- Intoarcerea la Hristos,Nicolae Purcarea-Urla, haita!) si veti intelege cum se aplica experimentul lui Macarenco inclusiv acum, pe noi. Cum Arafat@co sunt niste slugi executante! Iar sfarsitul executantilor e crud la fel ca stapanul pe care-l slujesc.La urmatorul protest puneti-va masti cu tricolorul Romaniei si pastrati distanta sociala.Nu vor mai avea de ce sa va critice!
Raspunde

Gica

Acum 4 luni

No, doamna Fodor, și ziceti că faceți stadion pentru maimuțoi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus