Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Peste 2.500 de elevi sibieni au susținut astăzi prima probă a simulării examenului de Evaluare Națională

Peste 2.500 de elevi sibieni au susținut astăzi prima probă a simulării examenului de Evaluare Națională

Peste 2.500 de elevi sibieni au susținut astăzi simularea probei de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională. Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean, nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnaziale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. 

Astăzi, 29.03.2021, între orele 9.00 și 11.00, în unitățile de învățământ cu clase gimnaziale din județul Sibiu a fost susținută simularea probei de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Națională 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Din cei 2.956 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 2.559 elevi (86,56%) și 397 elevi (13,44%) au absentat.

Nu au fost raportate situații de elevi eliminați sau elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Din cauza deciziei de carantinare emisă de către Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu în 19.03.2021, privind aprobarea scenariului de funcționare a unităților de învățământ din județul Sibiu în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, 8 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Tilișca au susținut simularea examenului de Evaluare Națională. De asemenea, 16 elevi din clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu și 22 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2 Cisnădie nu au participat la simularea EN8 din cauza unor cazuri de elevi confirmați pozitiv.

Următoarele etape ale simulării examenului de Evaluare Națională 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a se vor desfășura în zilele de 30.03.2021 (matematică) și 31.03.2021 (limba și literatura maternă).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus