Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Aproape 500 de locuri disponibile la vaccinararea cu AstaZeneca, în muncipiul Sibiu. Aproximativ 1.000, în tot județul

Aproape 500 de locuri disponibile la vaccinararea cu AstaZeneca, în muncipiul Sibiu. Aproximativ 1.000, în tot județul

Aproape 1.000 de locuri sunt disponibile, în acest moment, în județul Sibiu pentru vaccinarea cu AstraZeneca, potrivit datelor publicate de platforma de vaccinare. Dintre acestea, aproape 500 sunt disponibile în municipiul Sibiu.

La ora redactării acestui material, 488 de locuri sunt disponibile la Centrul 2 de la Redal Expo, 236 la centrul de la mall-ul din Șelimbăr, iar 254 la Casa de Cultură din Cisnădie. 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că, la nivel național, aproximativ 28% dintre persoanele care şi-au confirmat programarea la vaccinare cu serul AstraZeneca nu s-au prezentat şi şi-au anulat programarea.

 "Mai ales din perioada lunii martie, de când au început aceste semnale de evenimente tromboembolice, până la acest moment au fost peste 207.000 de anulări în platformă, iar dintre persoanele programate, care şi-au confirmat programarea, avem circa 99.000 de persoane care nu s-au prezentat, care şi-au anulat programarea, ceea ce reprezintă 28% dintre cei care confirmaseră programarea. Da, este un procent mare. Avem aproape 1/3 dintre persoanele programate care nu s-au prezentat. Este clar un aspect pe care l-am sesizat cu toţii. (...) Apreciem absolut firească şi legitimă ezitarea oamenilor la acest moment. Este nevoie de mai multă informare. Avem nevoie de mai multe informaţii oficiale de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi pot să vă asigur pe toţi că şi noi, la rândul nostru, cei care luăm decizii, avem nevoie de mai multe informaţii", a spus medicul militar, citat de Agerpres.

Comentarii

1 comentarii

Canaris

Acum 7 luni

Se pare ca in acest moment pentru Az populatia a spus Stop joc! Desi oficialii de la Agentia Europeana a Medicamentului au impachetat altfel ciocolata.....Vaccinul este sigur,dar recunoastem ca extrem de rar(o sa scriem si in prospect sa nu ziceti ca nu stiati) apar tromboze cerebrale legate de administrarea vaccinului....Un fel de ruleta ruseasca..Cum se intimpla prin anii 60 cu vaccinarea antipolio aflata la inceput de drum....Un procent relativ mare de copii faceau polio dupa vaccin....lucru care astazi aproape ca a disparut...Doar prin perfectionarea tehnologiei de fabricatie a vaccinului antipolio care salveaza sute de milioane de vieti anual si acum fara reactiile adverse din etapa de inceput a vaccinarii... ..Da nu este mare paguba.....Primim cantitati tot mai mari....milioane lunar....din alte tipuri astfel incat in maxim 2 luni tot romanul doritor de vaccin sunt sigur ca o sa fie servit....In 15 iunie campania o sa fie finalizata....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus