Joi,
06.05.2021
Partial Noros
Acum
11°C

De trei ori mai mulți sibieni sancționați pentru că nu au stat în casă. Polițiștii au înăsprit controalele

De trei ori mai mulți sibieni sancționați pentru că nu au stat în casă. Polițiștii au înăsprit controalele

Cu mai mulți polițiști pe teren, autoritățile locale anunță că în cursul zilei de vineri – când libera circulație este restricționată de la ora 20:00 – au fost sancționați de aproape trei ori mai mulți sibieni decât cu o zi în urmă pentru că nu au respectat interdicțiile.

Cei 159 de polițiști sibieni (față de 125 joi) care au efectuat în cursul zilei de vineri diverse acțiuni de verificare a respectării restricțiilor au contabilizat un număr de 2.040 de persoane verificate ”cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina”. ”De asemenea, au fost verificate 94 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 89 mijloace de transport în comun”, anunță Instituția Prefectului Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Conform datelor comunicate de autorități, cele mai multe sancțiuni (51, față de 55 date în cursul zilei de joi) sunt cele aplicate pentru nerespectarea regulilor privind portul măștii de protecție. Valoarea totală a acestor sancțiuni nu este, însă, mare: 1.000 de lei.

În schimb, cea mai mare creștere este cea a sancțiunilor aplicate pentru cei care nu au respectat interdicțiile privind circulația după ora 20:00, interdicții care se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. 33 este numărul sibienilor sancționați cu 1.250 de lei în acest caz, față de 12 sancționați în cursul zilei de joi.

Foto: arhiva TS

În fine, pe lângă nouă sancțiuni în valoare totală de 2.000 de lei aplicate pentru organizarea de activități în spații restricționate, polițiștii sibieni au mai amendat și patru bărbați din Valchid, cu 2.000 de lei. ”Au vârsta cuprinsă între 30 și 33 de ani și au fost depistate de polițiști pe stradă. Se aflau sub măsura carantinei ca urmare a revenirii în țară”, informează Instituția Prefectului.

În Cisnădie, localitate aflată în carantină, polițiștii au dat patru avertismente scrise pentru cei care nu au respectat interdicțiile. ”În contextul instituirii măsurii carantinei în orașul Cisnădie, jandarmii și polițiștii sibieni au acționat în filtre amplasate la intrarea în / ieșirea din zona aflată în carantină, ocazie cu care au fost controlate 1.810 de persoane și 1.346 de autoturisme”, mai arată sursa citată.

 

 

Vizualizari: 1782

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus