Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Problemele de la Păltiniș, discutate de Asociația Păltiniș Platoș cu conducerea CJ Sibiu

Problemele de la Păltiniș, discutate de Asociația Păltiniș Platoș cu conducerea CJ Sibiu

În cursul acestei săptămâni, reprezentanții Asociației „Arena Platoș” au avut o întâlnire cu președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean în care au adus în discuție principalele dificultăți cu care investitorii se confruntă în zona Platoș-Păltiniș.

Subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost problema canalizării și demersurile întreprinse pe lângă Compania Națională de Investiții pentru materializarea proiectului, asfaltarea drumurilor și conectarea la rețeaua de apa potabilă, apariția urșilor în zonă, situația lipsei parcărilor, administrarea și deszăpezirea drumului județean DJ 106 A. De asemenea,  s-a vorbit și despre stadiul proiectului de modernizare a drumului spre Oașa, care poate stabili legătura între Păltiniș și Transalpina.

Inițiator al acestor discuții a fost Cristian Marinescu, membru al Asociației „Arena Platoș”, care spune că vor primi sprijin din partea Consiliului Județean în demersurile lor.

„În urma discuțiilor, doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, ne-a asigurat că va depune toate eforturile pentru a ne sprijini, pentru a ajuta, moderniza și dezvolta stațiunea Păltiniș. Nu este prima dată când am solicitat sprijin din partea Consiliului Județean, încă din cursul anului trecut au fost demarate proiecte pentru dezvoltarea stațiunii Păltiniș. Mulțumesc doamnei Daniela Cîmpean pentru că a răspuns din nou pozitiv solicitărilor noastre și pentru implicare”, spune Cristian Marinescu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Ahitofel Yankze

Acum 1 an

Încercați la județ, ca la municipiu n-aveti nicio șansă pana nu pleacă Fodor. Păltinișul e dat uitării. Ca multe alte aspecte ce tin de modernizarea municipiului...
Raspunde

Balut Cristian Daniel

Acum 1 an

Numele corect al asociatiei este "Asociatia Poplaca Paltinis Platos".
Raspunde

Dan

Acum 1 an

O mare problema ar fi faptul ca cei de la arena platos sunt prea zgarciti ca sa isi cumpere parcare si traficul este blocat in zona partiei lor. Sau asta e stategia lor, sa nu poti sa meregi mai departe? De cand s-au facut proprietari pe Cindrel?
Raspunde

Sibian SB

Acum 1 an

Trebuie facut de urgenta canalizare+apa si evident asfaltat apoi drumurile laterale mai ales ca nu însumează o suprafață mare. Problema cu ursii s-ar mai putea rezolva si cu implicarea tuturor proprietarilor de cabane (asa cum am mai menționat, sa izoleze accesul ursului la containere, sa foloseasca saci de plastic izolati, pentru resturile de mancare/miros), si pana la urma posibil sa vina tot acceasi ursi, dat tranchilizantul si mutati in alta regiune a țării, unde sa nu constituie un pericol. Aia cu drumu catre transalpina suna frumos dar e cam de domeniu sf pentru ceea ce din păcate sunt in stare sa faca la acest moment CJ si eventual unele primarii. E sf, va ramane la stadiu de povesti de adormit, haideti sa luam in serios propunerile de modernizare pentru Paltinis si pentru Platos si sa înceapă efectiv si lucrări concrete astfel incat in 2 ani sa fie finalizate. Pt canal exista promisiuni de ani, si asa au ramas... E timpul sa schimbam stilul psd-isto comunist cu baroni locali, iar pnl cu Daniela Campean sa prezinte si fapte pt Păltiniș si Platoș, nu doar povesti. Cat despre dna primar Fodor, cu tot respectul dar misca ff greu lucrurile, cred ca ar fi trebuit sa nu candideze la acest ultim mandat si sa se fi concentrat pe pensie si viata privata.
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Dar problema blocarii drumului de catre sepepistii dlui presedinte care vrea partia numai pentru ek nu s-a discutat?
Raspunde

Dd

Acum 1 an

CRISTIAN MARINESCU = CORUPT! Face orice ca sa fenteze legea. Un PSDist cu 10 fete! Nu inteleg de ce se intalneste dna Campean cu astfel de indivizi!?
Raspunde

Dd

Acum 1 an

Problemele din Paltinis nu au legătură cu doamna Câmpeanu sau cu domnul Marinescu! Frumoas ar fi ca doamna Câmpeanu sa facă ceva pt Paltinis! Pe dumneavoastra va preocupa domnul Marinescu sau faptul ca locuiti în Sibiu și stațiunea montana din imediata apropiere este lăsată de izbeliște de către autoritati? Probabil de aceea nu v ati dat numele...invidia bat o vina!!!
Raspunde

Marinescu

Acum 1 an

Dd(A&S H).....frica,frustrare,incompetenta...,asa traduc pe scurt pe cei care nu isi dau numele dar pe care ii putem identifica foarte simplu...; atata ii duce capul ,atata pot! Doamna Campean trebuie sa primeasca pe oricine are o problema si tine de consiliul judetean,indiferent de culoarea politica! Eu si colegii mei nu am fost sa ne ajute cu te miri ce lucrari de constructii si blocuri construite anapoda prin Selimbar sau alte regiuni! Noi am fost sa rezolvam ceva pentru o statiune care se afla la cea mai mare altitudine din Romania si care candva....era o mică perla a TRANSILVANIEI!!! Este rau si greu sa fi frustrat,complexat ,inconstient,mincinos,manipulator si fraierică...;ie greu... Asa fac toti care le tremura”izmeana” sa si dea numele... P.S.Voi ati auzit de “IP”....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus